Redactia.ro
Home » Știri » Al șaselea val al pandemiei de COVID-19. Ce e nou, dar și ce restricții ar putea fi și ce se întâmplă cu masca

Al șaselea val al pandemiei de COVID-19. Ce e nou, dar și ce restricții ar putea fi și ce se întâmplă cu masca

Al șaselea val al pandemiei de COVID-19. Ce e nou, dar și ce restricții ar putea fi și ce se întâmplă cu masca

Al șaselea val al pandemiei de COVID-19 își face deja simțită prezența și la noi, odată cu creșterea numărului de cazuri. Iată ce restricții ar putea fi, ce se întâmplă cu masca, dar și care e elementul de noutate apărut.

Al șaselea val al pandemiei de COVID-19. Ce e nou, dar și ce restricții ar putea fi și ce se întâmplă cu masca: „Virusul acesta va exista cu noi de-acum încolo”

Mulți dintre români se întreabă deja la ce anume să se aștepte în acest nou val de COVID-19, ce va urma, dacă vor mai fi sau nu aceleași restricții, acum că am mai trecut prin asta. Specialiștii vorbesc de valul șase, care ar putea avea atinge vârful imediat, în august, în timp ce unii spun că următorul val ar putea fi la toamnă, cu o altă variantă/subvariantă a virusului.

Până atunci, însă, autoritățile susțin că nu vor mai exista restricții de severitatea unui lockdown, deși subvarianta BA.5 a Omicron, care circulă în prezent, e mai contagioasă și are, în plus, un element de noutate. Modul în care se transmite virusul nu s-a schimbat, însă, iar în lipsa unei variante de vaccin mai eficient, cel mai bine ne protejăm folosind masca, a explicat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24. Depinde de fiecare dintre noi dacă vom contacta sau nu (iar) virusul.

„Virusul acesta va exista cu noi de-acum încolo și vom vedea astfel de situații (valuri de infectări – n.r.), dar sperăm și credem că vor fi din ce în ce mai blânde, cu un impact din ce în ce mai mic asupra oamenilor, la nivel individual. Însă nu va dispărea. Și atunci este o chestiune de a adopta cât mai mult comportamente care ne protejează, dar la nivel individual, pentru că la nivel colectiv știm ce avem de făcut și nu cred că se va mai ajunge – cel puțin noi, în România, ferm nu luăm în calcul introducerea de restricții sau în niciun caz situații de genul lockdown”, a spus Andrei Baciu, secretarul de stat.

„Această subvariantă BA.5 a Omicron este mai contagioasă, însă datele existente spun că nu vine cu severitate, cu un impact mai mare asupra organismului infectat. Vorbim cam de același tablou clinic, vorbim cam de aceleași persoane aflate la risc”.

„Un singur element este nou, faptul că determină o reactivitate a anticorpilor mai scăzută, de unde vedem și din ce în ce mai multe cazuri de reinfectări. Oameni care s-au infectat în trecutul apropiat nu au dobândit o imunitate suficient de mare ca urmare a trecerii prin boală și atunci se pot îmbolnăvi”, a mai declarat acesta, conform sursei.

„Sunt două scenarii: unul, să se atingă vârful mai repede, la începutul lunii august, iar cel de-al doilea scenariu – să se întâmple undeva spre sfârșitul lunii august. Oricum ar fi, vedem că e o creștere a numărului de cazuri”, a punctat Andrei Baciu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: