Redactia.ro
Home » Homepage » ALDE fierbe după decizia de a ieși de la guvernare

ALDE fierbe după decizia de a ieși de la guvernare

tăriceanu

Este cutremur în ALDE după ce a ieșit de la guvernare. O parte dintre liderii formațiunii politice sunt nemulțumiți de decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a renunța la candidatura pentru prezidențiale și susțin că nu se vor implica în campania lui Mircea Diaconu.

O parte dintre parlamentarii ALDE sunt gata să dezerteze din partid și să susțină la vot Guvernul, notează Digi24. La schimb, Viorica Dăncilă le-ar putea oferi președinția Senatului după demisia lui Tăriceanu și posturi în executiv.

Favorit pentru preluarea fotolului de președinte al Senatului este senatorul ALDE, Daniel Zamfir, cu condiția ca acesta să aducă cel puțin 5-6 voturi, susțin surse politicie. Postul de la Senat este dorit însă și de cei de la PSD, precum Robert Cazanciuc, Serban Valeca sau Titus Corlățean. Un alt nume vehiculat în partid este cel al fostului ministru de Interne, Nicoale Moga.

În același timp, liberalii i-ar putea propune pentru a doua poziție în stat pe Florin Cîțu, Alina Gorghiu sau pe Marcel Vela.

În acest moment, PSD are 204 deputați și senatori, în timp ce ALDE are 31 de parlamentari. Pentru a trece Guvernul prin Parlament, Viorica Dăncilă are nevoie de 233 de voturi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: