Redactia.ro
Home » Homepage » Alegeri locale 2020. Ce arată ultimele sondaje. Scorurile pentru Nicușor Dan și Gabriela Firea cu doar două zile înaintea votului

Alegeri locale 2020. Ce arată ultimele sondaje. Scorurile pentru Nicușor Dan și Gabriela Firea cu doar două zile înaintea votului

Alegeri locale 2020

Alegeri locale 2020. Ultimele sondaje o arată câștigătoare pe Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, în fața lui Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS.

Ultimul sondaj IRSOP în Capitală înainte de scrutinul de duminică arată o situaţie neobişnuită. La Primăria Capitalei, Gabriela Firea s-ar putea impune la o diferenţă mare. Astfel, Gabriela Firea ar obține 42% din voturi, în timp ce contracandidatul ei, Nicușor Dan, cu 7 procente mai puțin, adică 35%. Pe locul 3 s-ar situa Traian Băsescu, candidatul PMP, cu 15%, și Călin Popescu-Tăriceanu, candidatul ALDE, cu doar 3%.

Pentru acest sondaj, IRSOP a intervievat telefonic 1.010 persoane între 21-23 septembrie 2020. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia rezidentă în vârstă de peste 18 ani din Bucureşti. Toleranţa de eşantionare este +/-3%. Procentele sunt calculate pentru respondenţii care au declarat că vor merge la vot. Prezenţa la vot ar putea depăşi 45%, scrie stiripesurse.ro.

Alegeri locale 2020. Sondajul PNL

În schimb, ultimul sondaj comandat pe Partidul Național Liberal (PNL), formațiunea politică ce îl susține pe Nicușor Dan, arată că cei doi principali candidați merg umăr la umăr, la o diferență de doar două puncte procentuale. Astfel, Nicușor Dan ar obține 42% din voturile alegătorilor, în timp ce pe Gabriela Firea ar vota-o 40% dintre repondenți, potrivit sondajului. 9% ar vota cu Traian Băsescu, fostul președinte care candidează din partea PMP, în timp ce tot 9% ar vota cu alt candidat.

Procentajul se bazează pe răspunsurile celor care spun că vor merge cu siguranță la votul de duminică și că au o opțiune de vot. Întrebați cât de siguri sunt că vor merge să voteze la alegerile locale, 55,6% dintre cei chestionați sunt foarte siguri că vor merge la urne, 34,9 nu știu sigur, iar 9,5 se declară foarte siguri că nu vor vota.

Alegeri locale 2020. Ultima zi de campanie electorală

Vineri, 25 septembrie, este ultima zi de campanie electorală pentru alegerile locale, aceasta urmând să se încheie sâmbătă, la ora 7.00. Pentru funcţia de primar general al Capitalei s-au înscris nu mai puțin de 18 candidați, majoritatea foaete cunoscuți.

Actualul edil general, Gabriela Firea, candidează pentru un al doilea mandat. Şi fostul preşedinte al României Traian Băsescu vrea să revină la Primăria Generală. Principalul lor contracandidat este Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS. De asemenea, în cursa electorală a intrat şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Senatului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: