Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri locale 2020. Cum afli secția de vot la care ești arondat

Alegeri locale 2020. Cum afli secția de vot la care ești arondat

Alegeri locale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a stabilit lista finală cu numerotarea şi sediile secţiilor de votare pentru Alegerile locale 2020.

Pentru a aflat secția de vot la care ești arondat, dar și adresa acesteia, trebuie să accesezi site-ul Registrului Electoral. Pentru scrutinul din 27 septembrie 2020 au fost organizate 18.794 de secţii de votare, transmite AEP.

Alegeri locale 2020. Ce este Registrul Electoral

Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare ale cetățenilor români care au împlinit 18 ani și care au drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare, potrivit Autorității Electorale Permanente.

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune. Acesta conține două secțiuni:

  • o secțiune publică, destinată accesului alegătorilor la informații;
  • o secțiune privată, destinată instituțiilor publice.

Registrul electoral este actualizat permanent prin adăugarea alegătorilor care au împlinit 18 ani, au dobândit cetățenia română și cărora le-a încetat suspendarea exercitării drepturilor electorale și prin radierea alegătorilor care au decedat, și-au pierdut cetățenia română, cărora le-a fost interzisă exercitarea drepturilor electorale sau au fost puși sub interdicție de către o instanță judecătorească.

Accesând www.registrulelectoral.ro, alegătorii pot vizualiza știri și noutăţi referitoare la procesul electoral, pot participa la discuţii online prin intermediul componentei Forum, se pot abona la secțiunea de Ştiri, fiind astfel la curent cu ultimele informaţii oferite de Autoritatea Electorală Permanentă.

Alegeri locale 2020. Cum afli secția de vot la care ești arondat

Prin accesarea Registrului electoral, cetăţenii români au posibilitatea să verifice înscrierea în evidenţele electorale, nefiind necesară deplasarea acestora la sediul primăriilor. Accesând www.registrulelectoral.ro şi introducând CNP-ul şi numele, alegătorul poate afla secția de votare la care este arondat, cu toate datele de localizare a acesteia.

Așadar, este necesară completarea a trei câmpuri:

  • CNP – codul numeric personal
  • Numele de familie
  • Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

După ce completezi aceste câmpuri, vei fi direcționat pe o pagină, unde vei primi următorul mesaj „SUNTEȚI ÎNSCRIS/Ă PE LISTELE PERMANENTE ALE SECȚIEI DE VOTARE NR. …, strada…”, însoțit de o hartă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: