Redactia.ro
Home » Homepage » Alegeri locale 2020. Votul, prelungit după ora 21.00? Decizia BEC!

Alegeri locale 2020. Votul, prelungit după ora 21.00? Decizia BEC!

alegeri locale

Alegeri locale 2020.Ministerul de Interne (MAI) cere Biroului Electoral Central (BEC) prelungirea votului la alegerile locale 2020 după ora 21.00, din cauza îngreunării votului în secţiile de votare din cauza măsurilor de protecţie anti-Covid-19.

UPDATE Biroul Electoral Central a respins cererea Ministerului de Interne privind prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-COVID-19.

PSD a cerut BEC respingerea solicitării, cu următoarele argumente: „Recomandarea MAI nu poate fi primită, deoarece extinde sfera de aplicare a legii pentru a include în mod artificial în noțiunea de local al secției de vot aleile, trotuarele sau chiar perimetrul nedefinit aflst în vecinătatea secției de votare. Se constată astfel că nu există niciun fel de reper concret de determinare a arealului sau al numărului de persoane ce ar putea vota după ora 21.00, conform recomandării ministerului”, se arată în întâmpinarea către BEC semnată de președintele PSD Marcel Ciolacu, potrivit Hotnews.

În acest sens, Ministerul de Interne a adresat Biroului Electoral Central o notă în care solicită accesul la vot a persoanelor care aşteaptă în preajma secţiei de votare.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare”, cere MAI, într-o notă semnată de sectetarul de stat Ghoerghe Sorescu, potrivit Mediafax.

Peste 19 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi în secțiile de votare unde vor primi 4 buletine de vot: pentru primar, consiliul local, președintele consiliului județean și membrii consiliului județean.

Alegeri locale 2020. Măsuri speciale la vot

Alegerile locale 2020 se desfăşoară în condiţii speciale din cauza pandemiei de Covid-19. În primul rând, nimeni nu va putea intra în secția de votare fără să poarte o mască de protecție care să-i acopere gura și nasul. Alegătorii trebuie să poarte mască de protecție, iar la intrare li se va măsura temperatura.

După ce au votat, aceștia își vor aplica singuri pe actul de identitate autocolantul cu ștampila „VOTAT”, sub supravegherea unui membru al biroului secției.

Numărul maxim de persoane permis în interiorul unei secții de votare este de 15, dintre care numai cinci pot fi alegători, iar între aceștia va trebui păstrată în permanență o distanță de cel puțin un metru.

Persoanele care intră în categoriile de risc în cazul infectării cu coronavirus, precum bătrânii peste 65 de ani, cei cu boli cronice precum diabet sau boli care afectează sistemul imunitar, pot cere să intre cu prioritate în secțiile de votare pentru a fi expuși contactului cu alte persoane cât mai puțin timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: