Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri parlamentare 2020. Care este prezența la vot pentru românii din diaspora

Alegeri parlamentare 2020. Care este prezența la vot pentru românii din diaspora

Alegeri parlamentare 2020. Care este prezența la vot pentru românii din diaspora

Alegeri Parlamentare 2020. S-a dat startul la vot pentru românii din diaspora. Anul acesta, românii plecați în străinătate au două zile pentru a-și exprima votul. 

Care este prezența la vot pentru românii din diaspora

Alegeri parlamentare 2020. În acest an, românii din diaspora au la dispoziție două zile pentru a-și alege senatorii și deputații. Acești pot merge la vot sâmbătă și duminică. Este pentru prima oară când alegerile parlamentare în străinătate se derulează pe parcursul a două zile.

Potrivit stirileprotv.ro, votarea se desfăşoară între orele 7:00 – 21:00, ora locală, cu posibilitatea prelungirii până la ora locală 23:59 dacă mai sunt alegători în secţie sau la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot.

Există un număr total de 740.000 de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin. 35.808 cetăţeni români din străinătate au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 3.078 au optat pentru votul la secţia de votare. Cele mai multe cereri pentru votul la secţie au fost depuse de românii din Marea Britanie, Germania, Spania, Italia.

S-au deschis urnele în Noua Zeelandă

Prima zi a votării în străinătate la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din acest an s-a încheiat în Noua Zeelandă. Primul român care și-a exprimat anul acesta votul în cadrul alegerilor parlamentare este o tânără aflată în Noua Zeelandă, conform Ambasadei României pentru Noua Zeelandă.

#AlegeriParlamentare2020
Primul votant din Noua Zeelandă şi din lume, tânăra Sonia Tipteriu, la Secția de votare 17 Auckland – Europe House 56 Wakefield St #MFARomania #ROinNZ #AEP #ROinAUS

Publicată de Ambasada Romaniei pentru Noua Zeelanda / Romanian Embassy for New Zealand pe Vineri, 4 decembrie 2020

“Procesul de votare a decurs în condiţii foarte bune şi nu a fost necesară prelungirea votării”, precizează un comunicat transmis de MAE.

Votarea este în curs de desfăşurare în 696 de secții din lume. Până la ora 14:00, 28.349 de români din diaspora și-au exprimat opțiunea de vot. Până la ora 13:00, în diaspora au votat 20.488 de români în cele peste 700 de secții înființate. Acestora li se adaugă 21.329 de persoane care au votat prin corespondență.

Potrivit datelor publicate online pe platforma Autorităţii Electorale Permanente, 21.329 de alegători au votat prin corespondenţă, iar 273 şi-au exercitat dreptul la urne, numărul total de votanţi la ora 7.00 fiind 21.602.

Având în vedere diferenţele de fus orar, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a 59 ore, secţia Auckland fiind prima care s-a deschis, iar secţiile din vestul Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, Anaheim, Sacramento, San Francisco, Los Altos, Las Vegas, Portland şi Seattle) şi Canadei (Vancouver) fiind ultimele, acestea urmând să se şi închidă ultimele, luni 7 decembrie la 7.00 ora României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: