Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, îndemn către populație: ”Votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemna cetățeanului”

Klaus Iohannis, îndemn către populație: ”Votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemna cetățeanului”

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în timpul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni că votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemna cetățeanului, astfel că acesta îndeamnă populația să-l folosească cu înțelepciune. 

Klaus Iohannis făcut un îndemn către populație

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în principal despre alegerile parlamentare din 6 decembrie. Acesta a făcut un apel la populație cu privire la votul de duminică. Președintele României le cere cetățenilor să se prezinte într-un număr cât mai mare la vot.

”Votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemna cetățeanului. Folosiți cu înțelepciune această putere uriașă pentru că miza este de o importanță covârșitoare. Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, dar și la modul cum va arăta pandemia mâine”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit și despre contextul pandemiei de coronavirus și despre restricțiile care se impun la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

”Contextul pandemiei impune ca alegerile să se desfășoare în condiții cu totul speciale. Există reguli sanitare bine implementate, stricte, astfel încât riscul infectării să fie minimum pentru toți participanții, indiferent unde votează. Vă îndemn să veniți în număr cât mai mare la urne și să vă faceți auzită vocea. Am traversat împreună un an extrem de dificil, însă datorită vaccinurilor începem să vedem sfârșitul crizei”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis consideră că votul de duminica, 6 decembrie este o șansă pentru România și pentru români, precizând că este o șansă istorică la o guvernare stabilă.

”Trebuie să începem să reclădim temeinic, mandatul pe care mi l-ați dat este să construim România normală, dar poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează 4 ani fără alte alegeri. Avem o șansă istorică la o guvernare stabilă care să pună în practică reformele amânate, dar esențiale. Votul trebuie să ducă la constituirea unei majorități solide și capabile și dornice să lucreze pentru români. Voi conduce personal aceste forțe reformiste care se angajează la progresul României. Este ziua în care România poate să se despartă definitiv de cei care au ținut-o în subdezvoltare și au încercat să o oprească de la parcursul democratic. România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Dragi români, pe 6 decembrie vă aștept pe toți la vot”, a adăugat Klaus Iohannis.

Restricțiile de circulație vor fi suspendate în ziua alegerilor

Raed Arafat a anunțat că în ziua alegerilor parlamentare, care vor avea loc duminică, 6 decembrie, cetățenii cu drept de vot vor putea circula fără restricții până în noaptea de duminică spre luni, la ora 01:00, pentru a avea posibilitatea de a se întoarce acasă în cazul în care vor fi nevoiți să stea la urne până la orele 23:59.

”Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie”, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: