Redactia.ro
Home » Știri » Raed Afarat: Restricțiile de circulație vor fi suspendate în ziua alegerilor, chiar și în localitățile carantinate

Raed Afarat: Restricțiile de circulație vor fi suspendate în ziua alegerilor, chiar și în localitățile carantinate

Restricții în perioada sărbătorilor de iarnă

Raed Afara, șeful DSU, a vorbit la începutul ședinței de Guvern despre hotărârea de guvern privind starea de alertă, astfel încât, în ziua alegerilor, să fie suspendate restricţiile de circulaţie, chiar și în localităţile carantinate.

Restricțiile de circulație vor fi suspendate în ziua alegerilor

Raed Arafat a anunțat că în ziua alegerilor parlamentare, care vor avea loc duminică, 6 decembrie, cetățenii cu drept de vot vor putea circula fără restricții până în noaptea de duminică spre luni, la ora 01:00, pentru a avea posibilitatea de a se întoarce acasă în cazul în care vor fi nevoiți să stea la urne până la orele 23:59.

”Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie”, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern.

Decizia a fost anunțată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și confirmată și de premierul Ludovic Orban în cadrul ședinței de Guvern de vineri. Potrivit acestuia, măsura va fi luată deoarece legea prevede că persoanele care se află în secțiile de votare la ora 21:00, ora închiderii acestora, își pot exercita dreptul de vot până la ora 23:59.

Ce trebuie să ştii când mergi la secţia de votare duminică, 6 decembrie

Alegerile parlamentare se desfăşoară odată la patru ani şi, prin vot, vor fi aleşi 136 de senatori şi 329 de deputaţi. Senatorii şi deputaţii se aleg prin scrutin de listă, potrivit principiului reprezentării proporţionale. Norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 73.000 de locuitori.

La alegerile parlamentare se vor folosi două modele de buletine de vot. Pentru alegerile parlamentare 2020, votul va fi pe partide, se va vota o listă sau unul dintre candidaţii independenți.

Alegătorii care nu sunt siguri unde ar trebui să voteze pentru alegerile parlamentare din acest an, pot intra pe portalul Registrului Electoral , unde orice cetăţean român cu vârsta de peste 18 ani poate afla în câţiva paşi unde îşi poate exprima opţiunea duminică, 6 decembrie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: