Redactia.ro
Home » Știri » Harta completă a secțiilor de votare din București, unde poți vota la Alegerile Parlamentare

Harta completă a secțiilor de votare din București, unde poți vota la Alegerile Parlamentare

GALERIE FOTO (2) Alegeri parlamentare

Alegerile parlamentare din 2020 au loc în doar câteva zile. Așadar, mulți oameni sunt interesați de secțiile de votare la care pot merge pentru a alege senatorii și deputații care să îi reprezinte în următorii patru ani.

Unde poți merge la vor în București. Harta completă a secțiilor de vot

În Capitală vor fi mult mai multe secții de votare decât în restul țării, având în vedere numărul mare de locuitori. Iată, așadar, unde poți merge la vot, în funcție de sectorul în care stai!

Harta alegeri
Harta alegeri

La acest scrutin, pot vota chiar și cei care au buletinul expirat, după cum arată Decizia 35/2020 a BEC: „alegătorul care deţine un act de identitate dintre cele prevăzute la art. art. 83 alin. (1) – (3) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020, îşi poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020 în baza acestuia”, se arată în decizie.

Chiar dacă se discuta despre o posibilă amânare a votului, iată că alegerile vor avea loc, după cum a declarat chiar președintele Klaus Iohannis.

„Nu putem să ne imaginăm să stăm în acest blocaj politic provcat de PSD fără să facem alegeri și fără să știm cum va arăta anul viitor. Din toate aceste motive, noi suntem acum în situația să organizăm alegeri parlamentare la termen fiindcă este singura soluție prin care românilor li se poate permite o continuare a demersurilor democratice așteptate, este singura modalitate prin care românii, în definitiv, își pot alege acum un nou parlament care să ducă lucrurile mai departe, care să permită construirea unui guvern puternic în jurul PNL, împreună cu alte partide democratice, o nouă majoritate, care vine și votează măsurile mult așteptate de români și permit ieșirea României și din criza sanitară și din criza politică”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Date oficiale ale BEC privind diaspora

Iată ce a transmis BEC în ceea ce îi privește pe românii din străinătate:

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 2 decembrie 2020 este de 18.191.396.

Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 604 cetățeni;

Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 367 de persoane;

Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;

Iată câți alegători au ales să voteze în străinătate

Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin.