Redactia.ro
Home » Știri » ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 / Exit-poll. Cea mai slabă prezență din istoria post-decembristă a alegerilor prezidențiale

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 / Exit-poll. Cea mai slabă prezență din istoria post-decembristă a alegerilor prezidențiale

GALERIE FOTO (2) alegeri prezidențiale

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Duminică, 10 noiembrie, românii sunt așteptați să-și voteze viitorul președinte. Pe data de 24 noiembrie 2019 se organizează al doilea tur de scrutin dacă viitorul președinte nu va fi decis în primul tur.

UPDATE 21:00. La închiderea urnelor, prezenţa la vot la nivel naţional este de 47,66%. Au votat 8.683.379 de votanţi, 5 milioane în mediul urban şi 3,6 milioane în mediul rural.

Asta face ca alegerile din 10 noiembrie să intre în istorie drept scrutinul cu cea mai slabă prezență din ultimii 30 de ani. Astfel, până la ora 21:00, la închiderea urnelor, votaseră abia 8.683.112 români în toată țara, mai puțini decât în turul 1 al prezidențialelor din 2014 și decât la europarlamentarele din luna mai a acestui an. În turul 1 al alegerilor prezidențiale din urmă cu 5 ani prezența a fost de 52,31%, iar la europarlamentarele din mai – 49,02%.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. UPDATE 20.00 Cu o oră înaintea închiderii cabinelor de vot, prezența la nivel național la alegerile prezidențiale este de 46,82%, asta înseamnă un număr de 8.537.997 de votanți. Municipiul București se alătură celor nouă județe cu prezență de peste 50% la vot, potrivit datelor de pe prezenta.bec.ro. Județul Ilfov are cea mai ridicată prezență la vot, de 58,36%, urmat de Cluj (55,12%), Sibiu (50,67%) și Brașov (50,64%). Cele mai reduse prezențe se înregistrează în județele Vaslui (34,27%), Covasna (34,71%) și Satu Mare (35,62%).

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Peste cinci milioane de români au votat până la ora 14:00, în România. Ceea ce înseamnă 28% din alegători.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Potrivit estimărilor alegerilor prezidențiale de astăzi, citate de antena3.ro, valabile la ora 12.00, președintele Klaus Iohannis ar avea 38% din voturi, urmat de Viorica Dăncilă, cu 26%, de candidatul USR, Dan Barna, cu 14 procente și de independentul Mircea Diaconu, cu 9 procente. Estimarea nu include și voturile din diaspora.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru funcţia de preşedinte, a declarat că a votat pentru o Românie a respectului, ca tinerii „să aibă motive să rămână în România”.

„Am votat «pentru», pentru că în primul tur nu se votează «contra», în primul tur se votează «pentru», pentru valori, pentru convingeri, pentru credinţe, pentru idei, pentru idealuri. Am votat pentru ca fiul meu să aibă mai multe motive de a trăi şi de a  munci în România. Am votat pentru ca tinerii ca el, oameni din generaţia lui să aibă motive să rămână în România şi să contribuie la bunăstarea acestei ţări.  Am votat pentru o Românie a respectului respect pentru muncă, respect pentru educaţie, respect pentru moştenirea culturală şi spirituală a României şi a Europei, respect pentru românii de toate vârstele, tineri şi bătrâni, pentru românii din România  şi în afara ţării”, a declarat Paleologu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Dan Barna a votat la Sibiu, în jurul orei 10:00 împreună cu soția sa. Candidatul USR-PLUS la prezidențiale îndeamnă românii la vot și susține că ștampila de azi este puterea pe care o are fiecare cetățean.

„Am votat azi pentru schimbare, pentru o Românie care începe să facă schimbările de acum, nu de peste cinci ani, nu de peste zece ani. Am votat la finalul unui proces de care spun că românii au înțeles miza acestor alegeri, iar generația de după 89 se implică. Am venit la vot împreună cu familia mea. Sunt aici părinții mei, frații mei și cei doi colegi, președintele USR și coorodnatorul de campanie de la PLUS. Mesajul meu: luați prietenii, familia și mergeți la vot și exprimați-vă credința dumneavoastră pentru viitorul României. Azi, ștampila aia mică e puterea pe care o are fiecare cetățean”, a zis Dan Barna.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, candidat la funcţia de preşedinte al României, a declarat duminică, în localitatea harghiteană Cârţa, că a votat pentru viitorul României, pentru respect şi pentru încredere.

„Am venit astăzi la vot, am votat pentru viitorul României, pentru respect şi pentru încredere. Am votat pentru o societate şi pentru o ţară care va investi în cele două resurse importante, omul şi natura, în educaţie şi în protecţia mediului şi susţinerea economiei. Sunt convins că astăzi va fi o prezenţă mare şi eu spun să mergeţi la vot, să votaţi şi să alegeţi cea mai bună soluţie pentru România”, a declarat preşedintele UDMR la ieşirea din secţia de votare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Președintele Klaus Iohannis a votat, la ora 9.00, la Liceul Jean Monet, din Capitală.

„Astăzi este o zi extrem de importantă pentru România, dar recunosc că și pentru mine personal. Am votat pentru România Normală. Îmi doresc un viitor foarte bun pentru România și sper să primesc astăzi confirmarea că foarte mulți români își doresc același lucru. Astăzi, în ziua votului, este ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorii ani. Ziua votului este ziua cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Așadar, dragi români, vă aștept la vot!”, se arată în mesajul de pe contul de Facebook al președintelui.

Șeful statului a declarat că a votat „pentru o Românie normală”. „Este o zi extrem de importantă pentru România, dar recunosc că și pentru mine personal. Am votat pentru România normală. Îmi doresc un viitor foarte bun pentru România și sper să primesc astăzi confirmarea că foarte mulți români își doresc același lucru. Astăzi, în ziua votului, este ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Ziua votului este ziua cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic”, a spus Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: