Redactia.ro
Home » Știri » ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2019. Decizia luată de BEC cu cinci zile înainte de alegerile din turul 2

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2019. Decizia luată de BEC cu cinci zile înainte de alegerile din turul 2

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2019

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2019. Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), procedura de înlocuire a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, la propunerea şefilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, dar şi posibilitatea înlocuirii membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate propuşi de partidele politice sau de şefii misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2019. Modificările apar în Decizia BEC nr. 109 din 15 noiembrie. „În contextul în care procesul de vot are loc pe durata a trei zile, propunerea MAE a avut în vedere identificarea unei soluţii care să permită asigurarea unui număr optim de membri în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate”, se arată într-un comunicat al MAE, transmis de Agerpres.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2019. Potrivit deciziei, preşedinţii birourilor de votare ale secţiilor din străinătate şi locţiitorii acestora pot fi înlocuiţi cu cetăţeni români cu drept de vot de către şefii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare. Totodată, membrii birourilor electorale din străinătate propuşi de formaţiunile politice şi supleanţii acestora trebuie să confirme în scris prezenţa în zilele de votare preşedinţilor birourilor electorale din care fac parte, până pe 20 noiembrie.

Cum va arăta dezbaterea organizată de Klaus Iohannis. Rareș Bogdan dezvăluie tot

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2019. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 12.00 – 21.00, şi sâmbătă (23 noiembrie) şi duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07.00 – 21.00.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2019. MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor aflaţi în străinătate de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă şi duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

În primul tur de scrutin, peste 650.000 de români s-au prezentat la urne în străinătate şi peste 25.000 au votat prin corespondenţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: