Redactia.ro
Home » Homepage » EXIT-POLL la ora 21:00 / Alegeri Prezidențiale 2019. Cum au reacţionat Iohannis și Dăncilă când au văzut rezultatele votului

EXIT-POLL la ora 21:00 / Alegeri Prezidențiale 2019. Cum au reacţionat Iohannis și Dăncilă când au văzut rezultatele votului

exit poll

Rezultate alegeri Prezidențiale 2019. Primele rezultate ale EXIT POLL-ului, făcut public la ora 21:00, realizat de CURS Avangarde, arată că cei doi candidați care intră în turul doi al alegerilor prezidențiale 2019 sunt Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Klaus Iohannis a obținut 39,0 %, Viorica Dăncilă 22,5%, Dan Barna 16,3%. Primele rezultate făcute publice nu includ votul din Diaspora.

Iohannis: „Victorie! Am reușit să învingem PSD mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani!”

Iohannis a ținut să le mulțumească românilor pentru încrederea acordată.

„Victorie! Am reușit să învingem PSD mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani. Niciodată românii nu au votat atât de mult și de clar. Acest lucru pentru România înseamnă un pas enorm înainte. Sigur, rezultatele oficiale vor veni mâine, dar datele de exit-poll arată deja că milioane de români din țară și diaspora au votat pentru o Românie normală și pentru a continua procesul important de schimbare.

Participarea lor din aceaste zile e o mare bucurie pentru democrația din România. Le mulțumesc celor care mi-au acordat încrederea lor liberalilor și tuturor votanților de dreapta, dar și celor care nu cred neapărat într-un partid, dar care cred în România normală.

Lupta noastră comună nu ține de o etichetă de partid, lupta noastră e despre îndepărtarea totală a PSD de la putere, pentru ca PSD să nu mai țină România prizonieră. Azi am făcut un pas mare în această direcție, dar nu pasul decisiv. Mai e de lucru. Acești ani au fost ani de luptă și de rezistență și am ținut piept împreună asalturilor PSD”a  declarat Klaus Iohannis.

Iohannis a ținut să felicite Guvernul Orban pentru modul în care a organizat acest tur de scrutin: „Și în țară și în străinătate votul a decurs într-o ordine impecabilă”.

Viorica Dăncilă, după aflarea rezultatelor exit-poll

„Cât mai mulți români să mi se alăture. Chiar cei care acum au avut o altă alternativă. Cei care au acordat votul altor candidați sper să vină alături de noi și sper ca împreună să câștigăm alegerile prezidențiale. Votul dat astăzi arată încrederea acordată. Votul dat astăzi ne ajută să ne continuăm campania electorală. O campanie electorală în care vom veni în fața românilor, atât cu ceea ce am realizat, dar mai ales ce vrem să facem pentru ei când vom câștiga alegerile prezidențiale. Lupta noastră nu este împotriva unui partid politic.

Nu vrem să eliminăm niciun partid politic, pentru că așa e democrația. Fiecare partid politic trebuie să-și spună punctul de vedere. Lupta noastră va fi, ca și până acum, pentru români, pentru România, pentru echilibru și consens, pentru unitate, pentru reprezentarea cu demnitate a României, atât în plan intern, cât și în plan extern. Sperăm ca votul dat astăzi să fie un vot care se va multiplica în turul următor, un vot care să fie dat, așa cum am spus, cu inima.”, a afirmat Viorica Dăncilă, după aflarea rezultatelor de la exit-poll.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: