Redactia.ro
Home » Știri » Alertă alimentară în România! Un produs a fost retras de pe piață pentru că pune în pericol sănătatea cumpărătorilor

Alertă alimentară în România! Un produs a fost retras de pe piață pentru că pune în pericol sănătatea cumpărătorilor

alerta alimentara

Alertă alimentară în România, după ce inspectorii au găsit un produs care pune sănătatea consumatorilor în pericol! În România a fost declanșată o alertă alimentară în urma descoperirii unor nereguli grave în ambalajele cu carne comercializate de un mare hipermarket. Comercianții, pe lângă faptul că au înșelat clienții prin vânzarea de produse neconforme, au expus și sănătatea acestora unui pericol grav.

Alertă alimentară în România. Ce au găsit inspectorii ANPC într-un hipermarket

ANPC a desfășurat o inspecție la un magazin Metro din Sectorul 4 al Bucureștiului și au constatat nereguli semnificative la mai multe produse, inclusiv la pungile de carne. În urma constatărilor, autoritățile au aplicat mai multe sancțiuni. Metro, un hipermarket verificat de inspectorii ANPC, a primit mai multe amenzi contravenționale în valoare de peste 125.000 lei. În plus, produsele alimentare neconforme au fost oprite definitiv de la comercializare, iar autoritățile au propus emiterea unei decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte.

„M-am întrebat întotdeauna de ce unele acte normative, cu impact la nivel european, par facultative pentru unii operatori economici ce își desfășoară activitatea pe teritoriul României. Încă o dată se dovedește că avem de dus o luptă permanentă cu fărădelegea, indiferent de dimensiunea financiară a companiilor. A cumpăra zeamă la preț de carne mi se pare o bătaie de joc și aș vrea să cred că nu numai mie. Din nou se dovedește că există o oca pentru producătorii români și alta pentru cei din străinătate. Acțiunile noastre nu se vor opri indiferent de intențiile unora și altora”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Hipermarketul a fost sancționat pentru că nu a respectat regulile

Potrivit ANPC, inspectorii au descoperit că în pungile de carne vândute clienților se aflau cantități semnificative de lichid sangvin, ceea ce sugerează că aceștia achitau pentru sânge în loc de carne. De asemenea, greutatea produselor nu corespundea cu cea afișată. În consecință, depozitul Metro din Ștefănești a fost sancționat de către inspectorii ANPC.

ANPC a decis să efectueze verificări și la depozitul Metro din Ștefăneștii de Jos, după ce mai multe nereguli au fost descoperite în magazinul din Berceni, inclusiv la carne de vită importată din Australia, Argentina, Germania și Irlanda. Inspectorii au descoperit, de asemenea, produse expirate care urmau să fie vândute, precum și fructe și legume cu modificări organoleptice și zone cu lovituri și mucegai, deși erau etichetate ca fiind de calitate I.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: