Redactia.ro
Home » Știri » Alertă alimentară în supermarketurile din România! Acest ingredient are potențial cancerigen

Alertă alimentară în supermarketurile din România! Acest ingredient are potențial cancerigen

Alertă alimentară în supermarketurile din România! Acest ingredient are potențial cancerigen

Mai multe produse au fost retrase dintr-un supermarket din București, după ce s-a dovedit că ar conține un ingredient cancerigen. 

Alertă alimentară în supermarketurile din România! Acest ingredient are potențial cancerigen

Mai multe suplimente de calciu, magneziu și zinc contaminate cu oxid de etilenă au fost retrase dintr-un magazin din Capitală. Potrivit ANSVSA, un magazin din București aparținând unui lanț important a retras de la vânzare mai multe suplimente de calciu, magneziu și zinc.

Este vorba despre produsele:

– 00030 Alevia calciu, magneziu și zinc 40 cp nr. lot 42.10.20, 43.10.20, termen de valabilitate 10.2023

–  99364 Alevia calciu, magneziu și zinc 20 plic, nr lot 64.11.20, 65.11.20, 66.11.20, 67.11.20, 68.11.20, 69.11.20, 70.11.20 cu termen de valabilitate 11.2022

– 00033 Alevia calciu D3 40CP cu nr. lot 24.10.20, 25.10.20, 26.11.20 și termen de valabilitate 10.2023.

„Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”, informează ANSVSA.

Se cere retragerea din magazine a două tone de chiftele

Alertă alimentară! Autorittatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor trage un semnal de alarmă cu privire la un produs din supermarketurile din țară. Conform șefului ANSVSA, Mihai Ponea, se cere retragerea a două tone de chiftele care conțin un compus toxic, complet interzis în Uniunea Europeană. Este vprba despre oxidul de etilenă. Produsul ar fi fost deja retras de la raft, dar o parte au fost vândute oamenilor.

Așadar, specialiștii le recomandă clienților care l-au cumpărat să returneze chiftelele. „Este vorba de aproximativ 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezenţa oxidului de etilenă. Am fost notificat aseară de către un alt stat membru. Pe această cale, atrag atenţia în mod deosebit lanţurilor de magazine care au comercializat aceste chiftele să afişeze public, la vedere, care este tipul şi lotul acestor produse, pentru ca cei care au cumpărat produsul să îl poată identifica şi returna. Este foarte important asta!”, a fost anuntul dat de ANSVSA.

De asemenea, directorul ANSVSA a declarat pentru ANtena3 că supermarketurile vor afișa fotografia produsușui la intrarea în magazin, pentru a fi adus înapoi de clienți.Produsele sunt aduse din Germania și comercializate în magazinele Lidl, iar reprezentanții companiei spun că preparatul nu a ajuns la raft spre vânzare, ci se găsește în depozitul producătorului din Germania. „În cel mai scurt timp, ANSVSA va pune public pe site aceste produse. Atrag atenţia comercianţilor că atât timp cât vând în România produse alimentare, au obligaţia ca ele să fie sigure. Dacă se depistează un risc, au obligaţia să informeze consumatorul. Altfel, vom lua măsuri drastice, până la suspendarea supermarketurilor. Nu ne jucăm cu siguranţa cetăţeanului!”, a adăugat el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: