Redactia.ro
Home » Știri » Alertă alimentară! Returnați de urgență la magazin acest aliment

Alertă alimentară! Returnați de urgență la magazin acest aliment

GALERIE FOTO (2) Alertă alimentară! Returnați de urgență la magazin acest aliment

În ultima vreme au fost emise tot mai multe alerte alimentare, care vizau produse din magazine cunoscute, pe care mulți oameni le cumpărau. Aflăm acum că un alt aliment este scos de pe piață, după ce în compoziția ei a fost găsită o substanță interzisă. Află despre ce produs este vorba și ce trebuie să faci cu el.

Produse periculoase în magazine

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis un mesaj important pentru toți românii. Este vorba despre o alertă alimentară, care vizează un produs foarte cumpărat și celebru. Se pare că ar conține o cantitate de substanțe interzise mult prea mare, motiv pentru care trebuie să evităm consumul.

Mai exact, este vorba despre chipsurile furnizate de firma DENNRR, lotul Eco cu legume. Acestea au ca data de expirare 15 aprilie 2023 și 22 aprilie 2023 și se găsesc în mai multe magazine, iar toți cei care le-au cumpărat sunt sfătuiți să scape de ele, pentru că în compoziția lor este o cantitate mult prea mare de acrilamidă, o substanță periculoasă.

„Furnizorul DENNRRE a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a produselor Eco chipsuri de legume lot (dată de expirare) 15 aprilie 2023 și 22 aprilie 2023, ca urmare a depășirii valorilor admise ale acrilamidei”, a anunțat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Ce faci cu alimentele contaminate

Cei care au cumpărat aceste produse trebuie să scape neapărat de ele, pentru că există riscul de îmbolnăvire. Substanța pe care o conține este periculoasă pentru sănătate, iar medicii o interzic. Mergi cu bonul la magazinul de unde ai achiziționat și îți vei primi banii înapoi, fără a mai fi în pericol.

Acrilamida este considerată o substanță posibil cancerigenă și se formează în produsele alimentare care necesită temperaturi de preparare termică de peste 120 de grade Celsius. Acum este vorba despre chipsuri, care sunt pregătite prin prăjire, ceea ce înseamnă că uleiul are o temperatură mare.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca limita maximă pentru aportul de acrilamidă pentru o persoană să fie de 1 microgram/kilogram greutate corporală pe zi. Astfel, trebuie să fim atenți la produsele pe care le consumăm, pentru că riscul de îmbolnăvire există.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: