Redactia.ro
Home » Știri » ALERTĂ ANM! Meteorologii au anunțat cod galben de vreme rea în 8 județe în România

ALERTĂ ANM! Meteorologii au anunțat cod galben de vreme rea în 8 județe în România

Meteorologii au anunțat cod galben de vreme rea

ALERTĂ ANM! Specialiștii ANM au anunțat sâmbătă, după-amiaza, că vremea se va strica în următoarele ore, fiind emis un cod galben de vânt în 8 județe din România. Avertizările sunt valabile până la ora 18.00.

ALERTĂ ANM! Meteorologii au anunțat cod galben de vreme rea în 8 județe în România

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, a fost emis o atenționare de Cod galben de vânt în 8 județe din țară. De asemenea, avertizările nowcasting sunt valabile până la ora 18.00. Conform meteorologilor, în zona de munte de peste cota 18000 de metri a județelor Brașov, Alba și Sibiu (la peste 1800 metri şi în Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Ocna Sibiului, Şura Mare, Turnu Roşu, Şura Mică, Boiţa), vor apărea intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55-60 kilometri la oră, iar în zona montană, vântul va bate cu rafale ce vor depăși peste 90-100 de kilometri la oră.

Totodată, în județele Caraș-Severin, Arad, Bihor, Timiș și Hunedoara în zonele de munte, vântul va avea viteze la rafală care vor depăși local 55-65 km/h, iar pe cretele montane, vitezele vor depăși 90-100 km/h și vor determina transport de zăpadă.

Cum va fi vremea de Crăciun

Meteorologii mai anunță că în perioada Crăciunului, temperaturile vor fi peste media normală calendaristică, în aproape toate zonele din țară. ”Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara„, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

De asemenea, aceasta a declarat că se preconizează ca, în următorii ani, perioadele de temperaturi vor alterna cu cele reci. „A fost un an al recordurilor, din punct de vedere al evoluției regimului de temperaturi în fiecare lună. Din cele 11 luni, înregistrăm abateri termice pozitive în zece luni. Excepție face luna mai, cu abatere termică negativă, de -1,6 grade Celsius, față de normalul climatologic al unei luni mai în țara noastră. În restul lunilor înregistrăm abateri mai mari cu 0,3 până la 3,9 grade Celsius, într-o lună de iarnă – februarie 2020 – și încheiem cu o toamnă 2020 – a treia toamnă cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice din țara noastră. Septembrie, octombrie au avut abateri mai mari de 2 grade Celsius, iar noiembrie a avut abateri de 0,4 grade Celsius”, a detaliat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie

Referitor la iarna 2020-2021, Elena Mateescu a spus că este prea devreme să ne dăm seama cum va fi cu adevărat vremea, dar că ne putem aștepta ca aceasta să fie severă,cu toate că anul acesta am avut temperaturi ridicate. Organizația Mondială de Meteorologie anunță că 2020 urmează să fie al doilea cel mai cald an înregistrat vreodată, fiind caracterizat drept un an plin de căldură, secetă, incendii cu cel mai activ sezon al urganelor din Atlantic. Incendiile care au mistuit zone din Australia au fost alimentate de caniculă, în timp ce temperatura apei mării a crecut la niveluri record.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: