Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Cod galben de ploi și vijelii

Alertă ANM! Cod galben de ploi și vijelii

Alertă meteo ANM: Cod galben pentru vijelii și grindină

Alertă ANM! Cod galben de ploi și vijelii. Iată detaliile!

Alertă ANM

România se confruntă cu o schimbare bruscă a vremii, intrând sub incidența a două coduri galbene de ploi și vijelii. Jumătatea de vest a țării va fi zona cea mai afectată de aceste condiții meteo extreme până vineri seară.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări privind schimbarea radicală a vremii în mare parte din țară. Se preconizează ploi torențiale, vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice în zonele afectate.

Cod galben de ploi și vijelii

Primul cod galben este valabil pentru 12 județe din nord-vestul României, începând de astăzi la ora 12:00 și se încheie tot astăzi la ora 21:00. Zonele vizate sunt Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, Munții Apuseni și Carpații Orientali. Se așteaptă ploi abundente, căderi de grindină și rafale puternice de vânt în aceste regiuni, potrivit ANM.

Al doilea cod galben a fost emis pentru intervalul joi seară, începând cu ora 21:00 și până vineri seară, la ora 23:00. Acesta cuprinde aproape jumătate din teritoriul țării, afectând județele Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș și Harghita. De asemenea, se vor resimți efectele acestui cod și în județul Suceava, Timișoara și Caraș-Severin, conform sursei citate.

În toate aceste zone, precum și în celelalte afectate de codul galben, se prevăd ploi torențiale însoțite de descărcări electrice, rafale puternice de vânt și vijelii de scurtă durată. Cantitatea de precipitații va depăși local 20-25 de litri pe metru pătrat, iar în anumite regiuni, izolat, se pot acumula 40 de litri pe metru pătrat.

Specialiștii ANM avertizează că instabilitatea atmosferică se va menține în următoarele zile, în special în regiunile intracarpatice și la munte. Este recomandat ca locuitorii din zonele afectate să fie precauți și să urmeze cu atenție indicațiile autorităților locale în caz de avertizări și situații de urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: