Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Cod roșu de furtuni în România. Zonele vizate

Alertă ANM! Cod roșu de furtuni în România. Zonele vizate

Cod roșu de vijelii și grindină: Alertă ANM pentru mai multe zone din țară

Alertă ANM de cod roșu de furtuni în România! Iată zonele vizate!

Alertă ANM

România se confruntă cu fenomene meteorologice extrem de periculos în aceste zile, întrucât Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de cod roșu, cod portocaliu și cod galben de vreme rea pentru mai bine de jumătate din țară! Aceste avertizări vizează perioade de furtuni violente cu ploi torențiale, descărcări electrice, vânt puternic și chiar grindină în unele zone ale țării.

Cod portocaliu de vreme rea

Potrivit avertizării emise, codul portocaliu de vreme rea este valabil în intervalul 12 iunie, ora 10:00, până pe 13 iunie, ora 10:00. Județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj, precum și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș sunt cele mai afectate de aceste condiții meteorologice extreme. Aici se vor înregistra averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 30-40 l/mp, iar izolat chiar peste 60 l/mp, în intervale scurte de timp.

Cod galben de instabilitate atmosferică

În același timp, un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este în vigoare începând de astăzi, la ora 06:00, până mâine dimineață la ora 10:00. Acesta vizează regiuni precum Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și Carpații Meridionali și Carpații Occidentali. Aici se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Cantitățile de apă se vor situa în general între 20 și 25 l/mp, dar local se pot depăși 30 l/mp.
În restul teritoriului, manifestările specifice instabilității atmosferice vor fi mai puțin extinse, având loc pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a zilei și seara.
De asemenea, un cod roșu de averse torențiale abundente va intra în vigoare în această seară, la ora 20:00, și va rămâne valabil până mâine dimineață la ora 08:00. Județele Mehedinți și Gorj, precum și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Vâlcea și Hunedoara se vor confrunta cu aceste fenomene extreme. În aceste zone, cantitățile de apă vor depăși 70-80 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare.

Cod roșu de averse torențiale

Avertizările de cod roșu, cod portocaliu și cod galben reprezintă avertismente de vreme severă și impun necesitatea luării măsurilor de precauție adecvate pentru protejarea populației și a bunurilor materiale. Este important ca autoritățile locale și cetățenii să fie la curent cu aceste avertizări și să urmărească informațiile și recomandările transmise de autorități.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: