Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM de furtuni și vijelii. Zonele vizate de cod galben

Alertă ANM de furtuni și vijelii. Zonele vizate de cod galben

GALERIE FOTO (2) Alertă meteo: Fenomene meteo extreme anunțate de ANM. Zonele vizate de cod galben de furtuni și ploi torențiale

Alertă ANM de furtuni și vijelii. Zonele vizate de cod galben. Iată detaliile!

Alertă ANM de furtuni și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat avertizări de cod galben de furtuni și vijelii, care vor fi valabile luni. Prima avertizare meteo este valabilă începând de astăzi, de la ora 21:00, și se extinde până în această noapte, la ora 03:00.

Zonele vizate de cod galben

Zonelor de Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și regiunea montană le sunt anunțate instabilități atmosferice accentuate, care se vor manifesta prin averse puternice, descărcări electrice, intensificări ale vântului de scurtă durată, vijelii și, izolat, grindină.

Se așteaptă ca în aceste zone, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, să cadă cantități de apă de 20-25 l/mp și, pe alocuri, peste 30-40 l/mp.

Sursa foto: ANM

Fenomene similare, deși pe arii mai restrânse, se vor înregistra și în celelalte regiuni ale țării. În partea de sud-vest a țării, vântul va avea intensificări notabile.

A doua atenționare meteo cod galben emisă de ANM este valabilă în același interval de timp, între orele 21:00 și 03:00.

În acest interval, regiunea Dobrogea se va confrunta cu instabilitate atmosferică pronunțată, care se va manifesta prin averse puternice, descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată.

Se prevăd cantități de apă de 20-25 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare și, pe alocuri, peste 30-40 l/mp.

Sursa foto: ANM
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: