Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă ANM: Ger și ninsori în România în următoarea perioadă. Meteorologii trag un semnal de alarmă

Alertă ANM: Ger și ninsori în România în următoarea perioadă. Meteorologii trag un semnal de alarmă

Când încep ninsorile în România?!

Aerul polar își face simțită prezența în România, iar începând cu data de 8 ianuarie, răcirea va deveni semnificativă. Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a adus în atenție faptul că masa de aer polară va aduce frig, lapoviță și ninsoare. Minimele nocturne vor coborî sub minus 15 grade Celsius, în special în nordul Moldovei, estul Transilvaniei și în regiunile intracarpatice.

Duminică, temperaturile maxime din timpul zilei nu vor depăși minus 1 grad în regiunea Moldovei. În contrast, în Dobrogea, maximele pot atinge 15 grade Celsius. Elena Mateescu a subliniat că răcirea va fi semnificativă, cu maximele în nordul Moldovei nedepășind minus 1 grad, în timp ce în Lunca Dunării și Dobrogea vor exista maxime de 13-15 grade Celsius.

Scad temperaturile în România

Masa de aer polar foarte rece aduce cu sine ninsori și ger. Răcirea va fi semnificativă în perioada 8-16 ianuarie. Minimele pe parcursul nopților și dimineților vor scădea sub minus 15 grade Celsius. Acest fenomen se va manifesta în întreaga țară, cu temperaturi maxime sub minus 10 grade în nordul Moldovei și cel mult minus 3, minus 2 grade Celsius în restul regiunilor. Minimele vor varia între minus 10 și minus 15 grade Celsius în prima parte a săptămânii.

„Începând de duminică răcirea va fi una semnificativă, se va resimți în special în zona Moldovei, acolo unde maximele pe parcursul zilei de duminică nu vor depăși minus 1 grad, în partea de nord a acestei regiuni. În timp ce în Lunca Dunării sau în Dobrogea vor mai fi posibile valori de 13-15 grade Celsius”, spune Elena Mateescu.

Elena Mateescu a subliniat că masa de aer polară va aduce o scădere bruscă și semnificativă a temperaturilor, cu variații mari de la o zi la alta. În zonele nordice și montane se vor înregistra ninsori, în timp ce în centrul țării vor apărea precipitații mixte. În sud, inițial vor fi ploi, urmate de transformarea lor în lapoviță și ninsoare în contextul răcirii accentuate.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Răcirea semnificativă va persista până în data de 16 ianuarie, după care se anticipă revenirea la temperaturi și precipitații normale pentru această perioadă. Directorul ANM recomandă publicului să fie pregătit pentru aceste condiții meteorologice severe și să ia măsuri corespunzătoare pentru a se proteja împotriva frigului intens și a fenomenelor meteorologice specifice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: