Redactia.ro
Home » Știri » Alertă de vijelii în România. ANM a emis un cod galben pentru 19 județe

Alertă de vijelii în România. ANM a emis un cod galben pentru 19 județe

Cod galben de vreme rea

ANM a emis miercuri dimineață o avertizare cod galben de ploi torențiale și de vijelii valabilă în 19 județe din țară. Conform meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi valabilă până la noapte.

Alertă de vijelii în România. ANM a emis un cod galben pentru 19 județe

Administrația Naționale de Meteorologie, a emis miercuri o avertizare de cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină valabilă până miercuri între orele 12.00-23.00 în 19 județe din țară.

De asemenea, ANM a anunțat că la munte, în jumătatea de nord a Olteniei, Munteniei și în sud-vestul Transilvaniei și al Moldovei, vor avea loc perioade de instabilitate atmosferică accentuată.

Totodată, specialițtii anunță averse cu caracter torențial, cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Alerta meteo vizează următoarele județe: Suceava, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Cantitățile de apă vor atinge 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp, iar manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

Vremea în Capitală

În Capitală, meteorologii anunță vreme călduroasă, dar cerul va fi înnorat mai ales spre seară. La începutul nopții vor fi posibile averse, cu descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa între 29 și 33 de grade Celsius.

Se pare că vremea călduroasă le-a dat bătăi de cap și europenilor. Franța se confruntă cu o căldură infernală, fiind emis cod roșu și portocaliu de caniculă, în timp ce în Spania și Marea Britanie, temperaturile au mai scăzut, fiind înlocuite de furtuni puternice, grindină și vânt care a depășit 90 de kilometri pe oră.

Potrivit meteorologilor, valul de caniculă va mai dura pânî la jumătatea acestei săptămâni. Un curent de aer va veni de pe oceanul Atlantic și i-ar putea răcori pe europeni. În România, specialiștii preconizează un val de căldură ce va dura mai multe zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: