Redactia.ro
Home » Știri » Alertă falsă din cauza unor pui de barză în județul Arad. Oamenii au crezut că au fost abandonați de mamă

Alertă falsă din cauza unor pui de barză în județul Arad. Oamenii au crezut că au fost abandonați de mamă

GALERIE FOTO (4) Alertă falsă din cauza unor pui de barză în județul Arad.

Alertă falsă din cauza unor pui de barză în județul Arad. Câteodată, omenia poate să rănească. Câțiva localnici din Dorobanți au încercat să salveze doi pui de barză abandonați de mamă. Sau cel puțin așa considerau ei! Toată mâncarea pe care le-o aruncau o găseau la baza stâlpului. În cele din urmă, oamenii au înțeles ce se întâmplă, de fapt.

Alertă falsă din cauza unor pui de barză în județul Arad. Oamenii au crezut că au fost abandonați de mamă

Alertă falsă din cauza unor pui de barză în județul Arad. Intervenția omului în protecția animalelor sau păsărilor poate face mai mult rău decât bine. Este și cazul a doi pui de barză. Oamenii din comuna Dorobanți, județul Arad au fost emoționați de drama puilor și au decis să-i ajute. După ce au observat că mama lor nu s-a mai întors la cuib de aproape două săptămâni, localnicii au încercat să-i hrănească cum au putut. Potrivit Digi24, aceștia aruncau cu praștia bucăți de carne crudă, dar toată mâncarea o găseau la baza stâlpului. Îngrijorați, sătenii au chemat Poliția animalelor și pompierii pentru a-i ajuta pe cei doi pui de barză. Când pompierii decuplau stâlpul de la curent, mama puilor și-a făcut apariția, cu mâncare în cioc.

Speciliaști au spus că se apropie perioada de migrare spre țările calde, motiv pentru care barza încearcă să-și învețe puii să se hrănească singuri. Astfel, hrănindu-i mai rar, îi determină pe cei mici să prindă curaj și să zbore din cuib. „De câteva săptămâni am observat că nu vin părinții să le dea să mănânce. Am încercat noi să aruncăm carne„, a spus o localnica.

Ce trebuie să faci dacă găsești puii de barză căzuți din cuib

Vremurile s-au schimbat, iar întreaga lume traversează o periodă dificilă. Păsările sunt și ele afectate de schimbările climatice, de lipsa hranei care le sleiesc de puteri. Din această cauză, multe se prăbușesc la pământ, ajungând să stea prin curți sau pe câmpuri.

Medicii veterinari de la Botoșani susțin că ultimul an a fost unul complicat pentru berze, iar mulți pui au fost găsiți căzuți pe câmpuri foarte slăbiți. În acest caz, specialiștii le recomandă oamenilor să alerteze autoritățile, pentru că este foarte important să se acționeze rapid. ”Am avut cazuri când păsările au stat câte 3-4 zile căzute prin curți până au fost ajutate și, din păcate, pentru unele a fost prea târziu. Daca se intervine rapid și păsările sunt puse pe picioare, eliberarea lor în natura se poate face în timp util pentru a prinde zborul de migrație”, au spus medici de la Clinica TrioVet din Botoșani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: