Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă în Capitală. 120 de persoane, în PERICOL după ce au primit mărțișoare de la un pacient cu CORONAVIRUS

Alertă în Capitală. 120 de persoane, în PERICOL după ce au primit mărțișoare de la un pacient cu CORONAVIRUS

coronavirus

Administrația Domeniilor Publice din sectorul 4 a demarat o anchetă epidemiologică după ce s-a stabilit că o persoană din conducerea instituției, confirmată cu coronavirus, a împărțit mărțișoare pe 2 martie la 120 de persoane.

În prezent, sediul ADP Sector 4 este închis. Pe 2 martie bărbatul s-a prezentat la muncă şi a împărţit mărţişoare la peste 100 de persoane, a  declarat Marian Goleac, director general al ADP sector 4 la Digi24.

A doua zi, pe 3 martie, bărbatul s-a simţit rău şi a mers la spital. Pe 4 martie a revenit la serviciu, iar în 5 martie s-a dus din nou la spital. Ulterior acesta a fost confirmat cu coronavirus, fiind cel de-al 17-lea caz din România. Acesta era deja internat la spitalul Dimitrie Gerota în momentul în care a fost testat pozitiv.

Pacientul a afirmat că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim. Ajuns la spital, starea acestuia s-a înrăutăţit, dezvoltatând o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, astfel că medicii i-au făcut testul pentru COVID – 19. Testul s-a dovedit pozitiv, aşa că, pentru că bărbatul a stat câteva zile în spital înainte de a fi diagnosticat, în unitatea sanitară au fost luate mai multe măsuri.

OSIM, închis pentru o săptămână: o angajată cu coronavirus a intrat în contact direct cu 29 de persoane

Femeia de 42 de ani din Bucureşti confirmată cu coronavirus este angajată a OSIM şi a fost la serviciu timp de trei zile, a anunţat, luni, Ministerul Economiei.

Ea a intrat în contact direct cu 29 de persoane la locul de muncă, iar clădirea OSIM a fost dezinfectată de o firmă specializată. Activitatea OSIM a fost suspendată până în 16 martie.

„În cursul zilei de 08 martie 2020 al paisprezecelea caz de coronavirus – COVID 19 – a fost confirmat la o femeie de 42 de ani din Bucureşti. Femeia, salariată a Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci lucrează în cadrul Direcţiei Economice şi s-a întors din concediu de la Roma în data de 27 februarie 2020, fiind prezentă la serviciu în zilele de 28 februarie, 02 şi 03 martie 2020. Începând cu data de 04 martie, salariata a solicitat concediu de odihnă”, a transmis, luni, Ministerul Economiei, printr-un comunicat de presă.

„Conducerea OSIM a fost informată în cursul zilei de 08 martie 2020, zi nelucrătoare, despre această situaţie, imediat transmiţându-se un e-mail de informare către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În dimineaţa zilei de luni 09 martie 2020, s-a transmis către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPB) o informare în acest sens împreună cu o listă de 29 de persoane care au intrat în legătură directă cu salariata confirmată pozitiv cu COVID 19. Prin aceeaşi adresă a fost solicitată comunicarea măsurilor care trebuiesc luate de către conducerea OSIM atât cu privire la toţi salariaţii OSIM, cât şi cu privire la clădirea unde se desfăşoară activitatea”, a mai transmis Ministerul.

Loading...