Redactia.ro
Home » Homepage » CORONAVIRUS. 29 de persoane, în PERICOL. Femeia din Bucureşti confirmată cu COVID-19, angajată a OSIM

CORONAVIRUS. 29 de persoane, în PERICOL. Femeia din Bucureşti confirmată cu COVID-19, angajată a OSIM

coronavirus

Coronavirus. Femeia de 42 de ani din Bucureşti confirmată cu coronavirus este angajată a OSIM şi a fost la serviciu timp de trei zile, a anunţat, luni, Ministerul Economiei.

Ea a intrat în contact direct cu 29 de persoane la locul de muncă, iar clădirea OSIM a fost dezinfectată de o firmă specializată. Activitatea OSIM a fost suspendată până în 16 martie.

„În cursul zilei de 08 martie 2020 al paisprezecelea caz de coronavirus – COVID 19 – a fost confirmat la o femeie de 42 de ani din Bucureşti. Femeia, salariată a Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci lucrează în cadrul Direcţiei Economice şi s-a întors din concediu de la Roma în data de 27 februarie 2020, fiind prezentă la serviciu în zilele de 28 februarie, 02 şi 03 martie 2020. Începând cu data de 04 martie, salariata a solicitat concediu de odihnă”, a transmis, luni, Ministerul Economiei, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că femeia a fost plasată în carantină în ziua de sâmbătă 07 martie 2020, iar în ziua de 08 martie 2020, după testarea pozitivă pentru infectarea cu COVID 19, a fost internată în spital.

„Conducerea OSIM a fost informată în cursul zilei de 08 martie 2020, zi nelucrătoare, despre această situaţie, imediat transmiţându-se un e-mail de informare către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În dimineaţa zilei de luni 09 martie 2020, s-a transmis către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPB) o informare în acest sens împreună cu o listă de 29 de persoane care au intrat în legătură directă cu salariata confirmată pozitiv cu COVID 19. Prin aceeaşi adresă a fost solicitată comunicarea măsurilor care trebuiesc luate de către conducerea OSIM atât cu privire la toţi salariaţii OSIM, cât şi cu privire la clădirea unde se desfăşoară activitatea”, a mai transmis Ministerul.

Coronavirus. Activitatea Parlamentului European se suspendă

Tudor Ciuhodaru, medic și europarlamentar, a explicat ce se va întâmpla cu activitatea Parlamentului European. Mâine va fi luată o decizie clară. Cel mai probabil europarlamentarii vor lucra de acasă sau de la biroul personal.

„Măsurile luate sunt extrem de ferme, dar mâine va fi o zi de dezbatere, iar de miercuri activitatea Parlamentului European se suspendă. Cred că soluția pe care o vor găsi până la urmă va fi cea de videoconferință și vot electronic, exact cum s-a luat decizia de a se proceda și în Parlamentul Britanic”, a explicat europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, pentru DC News.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: