Redactia.ro
Home » Știri » Alertă în Capitală! Se închide metroul din iulie? Bucureștenii sunt în panică

Alertă în Capitală! Se închide metroul din iulie? Bucureștenii sunt în panică

Metrorex, acuzată că nu-și plătește facturile către furnizori

Cetățenii orașului București ar putea rămâne fără metrou, în curând, în condițiile în care compania care asigură serviciile de mentenanță în Capitală acuză că Metrorex nu a achitat nicio factură în ultimul an și a reușit astfel, să adune o datorie de 160 de milioane de lei, echivalentul a 33 de milioane de euro. 

Metrorex, acuzată că nu-și plătește facturile către furnizori

Compania franceză Alstom se gândește serios să suspende serviciile de mentenanță dacă Metrorex nu achită facturile restante din ultimul an, în valoare de 160 de milioane de lei, adică 33 de milioane de euro.

Preşedintele Alstom Europa, Gian Luca Erbacci, a declarat că Metrorex le datorează peste 33 de milioane euro, echivalentul a 160 de milioane lei, sumă aferentă unui an de neplată. 

Acesta susține că Alstom ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou din luna iulie:

„Metrorex ne datorează peste 33 de milioane euro. Această sumă corespunde unui an de plăţi restante. Între timp, am suportat toate costurile: ne-am plătit furnizorii la zi, am plătit salariile angajaţilor la zi.

Din suma totală datorată, de peste 160 de milioane lei, echivalentul a 33 milioane euro, peste 140 de milioane lei provin din contractul anterior, pentru servicii prestate în cursul anului 2021, iar 20 de milioane lei pentru facturi restante în contractul început la 1 ianuarie 2022. Câte companii îşi permit să continue să lucreze fără să fie plătite timp de 1 an?”, a declarat pentru News.ro, Gian Luca Erbacci, potrivit „fanatik.ro”.

Luca Erbacci: „Vom lua această măsură ca o ultimă opţiune posibilă”

Tot acesta a explicat că firma încă realizează mentenanţa conform contractului și că în continuare indicatorii de performanţă sunt îndepliniţi. Totodată a  expus faptul că firma pe care o conduce, Alstom, a plătit furnizorii şi salariile angajaţilor la zi, inclusiv o creştere salarială de 10% anul trecut, cât şi anul acesta.

„După epuizarea tuturor demersurilor contractuale şi legale, dacă nimic nu se schimbă, compania ia în calcul suspendarea serviciilor de mentenanţă, ceea ce va duce la oprirea metroului pentru că trenurilor nu pot circula dacă nu sunt la zi cu mentenanţa. Vom lua această măsură ca o ultimă opţiune posibilă, deoarece compania Alstom este pe deplin conştientă de importanţa serviciilor de mentenanţă pentru flota de metrou”, a mai precizat Gian Luca Erbacci.

Răspunsul Metrorex

După declarațiile făcute publice de către șeful Alstom, Metrorex a transmis într-un comunicat de presă că a achitat o parte din facturile emise pe acest an și că se va achita de plata sumelor restante: 

„În urma articolelor apărute în presă referitoare la obligațiile de plată către Alstom Transport S.A., facem precizarea că Metrorex a achitat o parte din sumele aferente serviciilor realizate în anul 2022 și continuă să plătească facturile ce vor fi emise în acest an. Pentru achitarea integrală a obligațiilor de plată, va solicita sumele necesare la următoarea rectificare bugetară.

Obiectivul principal al Metrorex este transportul călătorilor în condiții de siguranță, iar în acest sens, depunem toate eforturile pentru rezolvarea acestei situații”, a transmis duminică Metrorex, conform aceleași surse. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: