Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă la rafturile din supermarketuri! Pui vopsiți cu galben pentru a semăna cu cei din ferme

Alertă la rafturile din supermarketuri! Pui vopsiți cu galben pentru a semăna cu cei din ferme

Carne de pui vopsită.

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a tras un serios semnal de alarmă referitor la carnea de pui comercializată în supermarketurile din România. Cu o sinceritate neobișnuită și o preocupare evidentă pentru sănătatea consumatorilor, Constantinescu a dezvăluit că mulți dintre puii disponibili pe rafturi sunt „vopsiți”, uneori chiar prin hrănire, pentru a le oferi o culoare mai atractivă și a masca deficiențele.

Mare atenție la carnea de pui pe care o cumpărați

Într-o postare recentă pe Facebook, șeful ANPC a explicat cum această practică înșelătoare nu doar că induce în eroare consumatorii privind calitatea produselor, dar poate reprezenta și un pericol real pentru sănătate. Prin utilizarea unor aditivi în hrana puilor, vopseaua pătrunde adânc în țesut, făcând imposibilă îndepărtarea sa prin metode obișnuite, cum ar fi spălarea.

Salmonella: O problema adițională

Situația se agravează dacă luăm în considerare prezența bacteriei Salmonella, descoperită în unele ferme, care, pe lângă modificările estetice, transformă aceste produse în potențiale pericole pentru sănătate. Constantinescu a subliniat neglijența și lipsa de control adecvat în industrie, menționând că „puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră”.

În urma acestor dezvăluiri, ANPC a inițiat demersuri pentru informarea și implicarea tuturor instituțiilor responsabile cu verificarea și reglementarea acestei probleme. Scopul este de a identifica cum s-a ajuns în această situație alarmantă și cine sunt cei responsabili pentru mascarea realității.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.

Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.

Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.

Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen.

Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți. Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.

Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”.

Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.”, a scris Horia Constantinescu în mediul online.

Recomandări pentru consumatori

În lumina acestor informații, consumatorii sunt sfătuiți să fie extrem de atenți la proveniența și aspectul cărnii de pui pe care o achiziționează. Verificarea etichetelor, preferința pentru produsele care provin din surse transparente și certificate și evitarea celor care prezintă modificări suspecte de culoare sunt doar câteva dintre măsurile pe care publicul larg le poate lua pentru a se proteja.

Ceea ce pare a fi o simplă problemă estetică ascunde, de fapt, o problemă majoră de siguranță alimentară, care necesită acțiune rapidă și eficientă din partea autorităților. Consumatorii merită transparență totală și produse sigure, iar industria alimentară are responsabilitatea de a asigura aceste drepturi fundamentale. În acest context, rolul ANPC și al celorlalte instituții implicate devine crucial în protejarea sănătății și bunăstării cetățenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: