Redactia.ro
Home » Știri » Alertă majoră la granițele României. Focul a fost deschis cu un lansator de grenade

Alertă majoră la granițele României. Focul a fost deschis cu un lansator de grenade

lupte mapn

Lupte la granița României. Armata ucraineană și separatiștii pro-ruși duc lupte grele chiar la granița țării noastre. Aceștia din urmă sunt acuzați că au deschis focul și au aruncat grende asupra ucrainenilor. Astfel, ei ar fi încălcat armistițiul.

Conflict la granița României. Se duc lupte grele

Conflictul din Ucraina a început după ce separatiștii pro-ruși au deschis focul. Ei ai încălcat dumincă  un armistițiu, după ce au ucis un soldat și au rănit un altul, potrivit unui anunț oficial făcut de armata ucraineană.

Astfel, separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei au început lupta după ce au lansat grenade asupra trupelor, în zona Krasnohorivka, din regiunea Doneţk. La fel, separatiștii au deschis focul și cu arme de foc, în  Prychepylivka, în zona Luhansk, arată informațiile oficiale oferite de ucraineni.

Rebelii pro-ruși au deschis focul

Din partea rebelilor nu a venit, deocamdată, un punct de vedere oficial sau vreo explicație, dar, armata din Ucraina a precizat că cel mai probabil, motivul atacului este că rebelii nu mai vor să respecte armistițiul. Astfel, forțele pro-ruse ar vrea să nu mai respecte condițiile armistițiului de pe 27 iulie, când cele două părți au semnat acordul, alături de negociatori ai Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

În acest context, Ministerul Apărării Naționale a încheiat un acord cu Ucraina, în urma unei întrevederi între cei doi miniștri de resort. Astfel, Nicolae-Ionel Ciucă și omologul său, Andrii Taran au semnar un acord pentru colaborare tehnico-militară.

Astfel, prin acest acord, România și Ucraina vor coopera în domeniul militar.

„Acordul va contribui la întărirea cooperării bilaterale prin crearea cadrului legal necesar instituţiilor şi agenţilor economici din cele două ţări pentru dezvoltarea de proiecte comune în domenii cum ar fi achiziţia, reparaţia şi modernizarea de armament şi de tehnică militară, cercetarea şi dezvoltarea în domeniul tehnico-militar şi schimbul de informaţii şi de experienţă în standardizarea, codificarea şi controlul calităţii tehnicii militare”, informează un comunicat al MapN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: