Redactia.ro
Home » Știri » Un polițist luat ostatic în Ucraina. Teroristul amenință cu detonarea unei grenade

Un polițist luat ostatic în Ucraina. Teroristul amenință cu detonarea unei grenade

Un polițist luat ostatic în Ucraina. Teroristul amenință cu detonarea unei grenade

Un bărbat a creat panică în Poltava, un oraș din centrul Ucrainei. Acesta a luat ostatic un colonel de poliție și amenință că detonează o grenadă. Polițiștii încearcau să-l aresteze pe bărbatul care era suspect de furtul unui vehicul. În timpul desfășurării operațiunii teroristul a scos o grenadă și a amenințat că îl va ucide pe unul dintre ofițeri.

Cum au gestionat autoritățile situația

Autoritățile ucrainiene au fost luate prin surprindere dar au fost dispuse să negocieze pentru a nu se ajunge la o tragedie.

Situația a fost prezentată  de Ministrul de Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko:

„La 23 iulie, la Poltava, la ora 09:05, ofițerii departamentului de cercetare penală au încercat să rețină un cetățean suspectat de deținerea ilegală a unui vehicul. În timpul arestării, atacatorul a scos o grenadă RGD-5 și a amenințat că îi aruncă pe toți în aer. El ținea de mână un ofițer de poliție”, a scris acesta pe Facebook.

După negocierile cu organele de poliție, ucrainianul  a ajuns la acordul de a-l elibera pe polițistul ostatic în schimbul altuia, un colonel. Ulterior acesta a plecat împreună cu noul său ostatic într-o mașină pusă la dispoziție chiar de poliție.

„El îl ținea de mână pe un ofițer de poliție. La fața locului a fost creat un centru operațional. După negocieri, atacatorul l-a schimbat pe ofițerul de cercetare penală reținut pe șeful Departamentului de Investigații Criminale al GUNP din regiunea Poltava, colonelul de poliție Șiian, plecând cu acesta în mașina pusă la dispoziție la cererea sa” , a declarat Gerașcenko.

În aceste momente, poliția continuă negocierile cu cetățeanul transformat în câteva secunde în terorist.

Ucraina se confruntă cu atacuri teroriste tot mai des

Incidentul este al doilea în ultimele zile în Ucraina după cel din dimineața zilei de marți când în jurul orei 09:00 un bărbat originar din Rusia a sechestrat un autobuz plin cu pasageri. Ostaticii au fost ținuți sub teroare toată ziua.

În jurul orei 19:00 agresorul a permis unui polițist să se apropie puțin mai mult de autobuz pentru a le aduce apă ostaticilor.
Trei ostatici mai norocoși au fost eliberați mai devreme : o femeie însărcinată, un copil si o doamnă mai în vârstă.

După 13 ore de chin autoritățile au reușit să-l doboare pe bărbatul de 44 de ani, pe numele său real Maxim Krivoș, care a fost arestat și urmează să fie judecat pentru acte de terorism.

Terorismul amenință securitatea noastră, valorile societății și drepturile și libertățile cetățenilor iar combaterea actelor teroriste reprezintă o prioritate majoră mai ales că numărul arestărilor de acest fel au crescut foarte mult  în Ucraina, iar în acest context se tot consolidează normele de prevenire a noilor forme de terorism dar se și înăspresc legile care îi pedepsesc pe acești agresori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: