Redactia.ro
Home » Știri » Cine e, de fapt, terorista de la Timișoara. Cum plănuia să aducă luptătorii ISIS în România

Cine e, de fapt, terorista de la Timișoara. Cum plănuia să aducă luptătorii ISIS în România

terorista

Prima româncă reținută pentru terorism este o femeie săracă, din Nădlac, mamă a trei copii. Aceasta locuia cu chirie într-o cocioabă din Arad, de unde a și fost „săltată”, joi, de mascați și dusă la audieri în Timișoara.

Tânăra suspectă de propagandă teroristă trăia într-o sărăcie lucie. De aceea și-a abandonat copiii la o casă de plasament. A motivat că nu avea cu ce să îi crească. Cu toate acestea, a reușit să-şi cumpere un laptop, DVD-uri și un card de memorie, scrie gandul.ro.

Anchetatorii bănuiesc că frustrările acumulate de ea, din cauza lipsurilor, se concretizaseră într-o ură fără leac împotriva valorilor occidentale. Ca urmare, a fost ușor sedusă de politica fundamentaliștilor religioși care au reușit s-o convingă de faptul că, în realitate, este o persoană importantă.

Membrii ISIS o învățaseră cum să folosească internetul în așa fel încât să fie greu de depistat. Ca urmare, își ștersese contul de Facebook, care conținea date reale și crease mai multe conturi false, dar și 21 de conturi de mail pe care le folosea prin rotație.

A vrut să aducă luptorii ISIS în România

Totul ar fi început în anul 2019, când femeia a cunoscut pe internet anumite persoane care susțineau o organizație teroristă din Orientul Mijlociu. În acel an suspecta a cunoscut un proces treptat de radicalizare.

Femeia a început să promoveze des în mediul virtual materiale de propagandă teroristă care conțineau mesaje specifice ideilor şi conceptelor radical islamiste, specifice organizațiilor teroriste musulmane. Pentru a  promova materialele, femeia se folosea de diferite aplicaţii de mesagerie şi de mijloacele de comunicare electronică proprii.

Terorista se folosea de diferite profile false pe internet și dezvoltase relaţii cu diferiţi cetăţeni străini proveniţi din areale cu problematică teroristă active. Unii dintre ei erau chiar suspecți că aparțineau unei organizații teroriste din Orientul Mijlociu.

La indicaţiile colaboratorilor străini, aceasta a recepţionat şi a început să folosească şi o serie de aplicaţii de tip VPN, cu scopul de a cripta comunicarea dintre părți. Terorista de la Timișoara mai era dispusă să-i ajute pe cei cu care colabora să vină în România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: