Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă maximă în România. Ce se întâmplă în satul în care a explodat o casă

Alertă maximă în România. Ce se întâmplă în satul în care a explodat o casă

Explozie puternică în satul Bâzdâna din România.

Alertă maximă în satul Bâzdâna din comuna Calopăr, județul Dolj, unde o explozie puternică a avut loc zilele trecute, distrugând o locuință și rănind grav proprietarul. Incidentul a declanșat îngrijorări serioase cu privire la prezența unei pungi mari de gaze naturale în zonă, determinând autoritățile locale să intervină de urgență.

Explozie puternică într-un sat din România

În dimineața zilei de sâmbătă, echipajul CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) al ISU Dolj s-a deplasat în localitatea Bâzdâna pentru a efectua măsurători ale concentrației de metan (CH4) în zona casei avariate și în imediata apropiere. Rezultatele măsurătorilor au arătat o concentrație alarmantă de 74% CH4 în zona puțului, și 5,5% CH4 atât în beciul locuinței afectate, cât și în zona unei anexe situate la aproximativ 5 metri de puț. În urma acestor constatări, zona a fost imediat balizată și pusă sub supravegherea unui echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Comitetul pentru Situații de Urgență Dolj a anunțat că se va întruni duminică, la ora 14:00, pentru a evalua situația și a lua măsuri urgente pentru siguranța locuitorilor din zonă. „Este o pungă mare de gaze în zonă”, au avertizat autoritățile, subliniind gravitatea situației și necesitatea acțiunii rapide pentru a preveni alte incidente.

Victima exploziei se află în stare gravă la spital

Proprietarul casei care a explodat, un bărbat din comuna Calopăr, a suferit arsuri la nivelul feței și al mâinilor. În urma incidentului, acesta a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Explozia a reînviat temerile locuitorilor cu privire la siguranța lor, dat fiind că pe proprietatea bătrânului s-a descoperit acum doi ani o pungă de gaze naturale.

În lumina acestor evenimente, autoritățile sunt pe deplin mobilizate pentru a asigura siguranța comunității. Intervențiile rapide, evaluările continue ale situației și măsurile de prevenție sunt esențiale pentru a evita repetarea unor astfel de tragedii. Locuitorii din zonă sunt sfătuiți să urmeze cu strictețe recomandările autorităților și să raporteze orice miros suspect de gaz.

Incidentul din Bâzdâna reprezintă un semnal de alarmă privind riscurile asociate cu emanațiile de gaze naturale și necesitatea unei monitorizări atente a acestora. Siguranța locuitorilor și prevenirea altor incidente similare sunt acum prioritățile autorităților din Dolj.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: