Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo ANM! Mai multe orașe din România vor avea parte de furtuni și vijelii

Alertă meteo ANM! Mai multe orașe din România vor avea parte de furtuni și vijelii

Alertă meteo ANM! Mai multe orașe din România vor avea parte de furtuni și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie vine cu o veste proastă pentru mai multe orașe din România! Vor fi furtuni și vijelii în cea mai mare parte a țării.

Mai multe orașe din România vor avea parte de furtuni și vijelii

După ce în weekend am avut parte de o vreme frumoasă și călduroasă, care anunța vara numaidecât, acum meteorologii aduc vești proaste! Se pare că mai multe orașe din România vor fi sub alertă de furtuni și vijelii.

Ziua de luni, 24 mai, va aduce o vreme în general frumoasă, iar cerul va fi variabil. Totuși, în zona de munte și în dealurile subcarpatice din Muntenia și Oltenia vor fi prezente înnorări și ploi scurte. Noaptea acestea vor acapara cea mai mare parte a țării, așa că sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice în vest, nord-vest și pe arii restrânse în rest.

În zona Carpaților Occidentali vor exista cantități însemnate de apă. Vântul va sufla moderat și vor exista condiții de grindină. În sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali vântul se intensifică în ultima parte a zilei. Rafalele vor atinge viteze de până la 80/km pe oră.

Când vine vorba de temperaturi, maximele se vor întregistra între 20 și 29 de grade, iar minimele între 8 și 18 grade. În București cerul o să fie preponderent noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa undeva la 26 de grade, în timp ce minima va fi de 15 grade, potrivit Impact.

Vor fi averse și descărcări electrice în majoritatea regiunilor

De asemenea, ziua de marți, 25 mai, vine cu și mai multe surprize. În timp ce vremea se va încălzi ușor în majoritatea regiunilor, instabilitatea atmosferică va fi acccentuată. Vor exista adverse, grindină și descărcări electrice. În Capitală probabilitatea de ploi de scurtă durată o să fie redusă, iar temperatura maximă va atinge 29 de grade, în timp ce minima ajunge la 14 grade.

Ziua de miercuri, 26 mai, aduce vești bune pentru majoritatea regiunilor. Chiar dacă valorile termice vor înregistra o scădere, vremea se va menține, în general, caldă. Cerul o să fie variabil în sud-est și nord-vest, în timp ce în restul țării vor exista înnorări temporar accentuate. Există posibilitatea de descărcări electrice, averse și în mod izolat, grindină. Vântul va sufla moderat, intensificându-se la munte.

În Capitală sunt așteptate averse, dar și descărcări electrice. În timp ce temperatura maximă va ajunge în jurul a 28 de grade, minima se va situa undeva la 13 grade. Vântul va sufla slab și moderat în ziua de miercuri, potrivit meteorologilor de la ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: