Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea în toată țara

Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea în toată țara

Meteorologii Administrației Naționale au refăcut prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Conform ultimelor date, vremea se va schimba în toată țara. 

 

Ce temperaturi sunt anunțate la finalul săptămânii

Se schimbă vremea în toată țara. Potrivit noii prognoze a meteorologilor ANM, temperaturile vor crește considerabil de mult în următoarea perioadă. Astfel, nici la munte nu va mai ninge, spre dezamăgirea celor care iubesc zăpada.Noul anunț al meteorologilor arată că sfârșitul de săptămână nu mai aduce ninsori nici măcar la munte. Meteorologiia nunță creșterea simțitoare a temperaturilor, spre dezamăgirea iubitorilor sezonului rece.

Iarna dispare de pe teritoriul românesc în următoarele zile. Urmează o schimbare radicală a temperaturilor. Potrivit meteorologilor, deși nu va mai fi zăpadă, ploile vor pune stăpânire pe întreaga țară. Specialiștii anunță că vremea se va menține rece, pe parcursul zilelor, dimineața și noaptea. Temperaturile vor ajunge și la 15 grade Celsius, în special în zona de vest, în nordul și în centrul teritoriului.

În zona Dobrogea sunt anunțate precipitații mixte, iar în sudul, estul și centrul României vom avea burniță, chiciură și nori de joasă înălțime. Mai mult, în sudul Banatuui și pe litoral, vântul va sufla cu 65 de kilometri la oră.

Conform prognozei meteorologice, în sudul și estul țării ceața va persista în următoarele zile și le va pune probleme șoferilor. Circulația va fi îngreunată de ploile deja anunțate.Administrația Națională de Meteorologie arată că nici cei care aleg să își petreacă sfârșitul de săptămână la munte nu vor fi ocoliți de ploi. La munte sunt anunțate precipitații și vânt puternic.

Prognoza pentru zona montană este valabilă și pentru București. Capitala va avea temperaturi asemănătoare cu cele din zonele montane.

Cum  va fi vremea în decembrie

Temperaturile în următoarele patru săptămâni vor fi mai ridicate decât cele specifice primei luni de iarnă. Prognoza meteo pentru luna decembrie, transmisă de ANM arată că în săptămâna de Crăciun vor fi temperaturi mai ridicate și că va ploua.

ANM a prezentat săptămâna trecută estimările evoluțieivremii pentru luna decembrie.

Săptămâna 30 noiembrie-7 decembrie va fi singura din acest interval de prognoză în care vremea va fi mai rece. Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în zonele vestice, nord-vestice și la munte. În rest, temperaturile medii vor fi mai apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 7-14 decembrie, temperatura medie a aerului va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

În săptămâna 14-21 decembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, ușor excedentar în regiunile sudice.

În ultima săptămâna din decembrie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate față de cele specifice acestei perioade, din întreaga țară. Maximele vor urca acum spre 7 grade Celsius. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudică ațării. În schimb, în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: