Redactia.ro
Home » Știri » Alertă mondială! A fost descoperit un nou virus misterios

Alertă mondială! A fost descoperit un nou virus misterios

virus

Un nou virus misterios îi face pe oamenii de știință să intre în Panică. Despre acesta nu se știe mai nimic! Virusul enigmatic al cărui genom pare a fi aproape complet nou pentru știință, este populat de gene necunoscute cercetătorilor.

Așa-numitul „Yaravirus” a fost descoperit în Lacul Pampulha, un lac artificial din orașul brazilian Belo Horizonte. Cercetătorii l-au denumit „Yaravirus”, după zeița Yara „mama apelor”. Yara este o sirenă din mitologia braziliană, care ar ademeni marinarii sub apă, fără întoarcere.

Când oamenii de știință au secvențiat genomul yaravirusului – procesul de determinare a secvenței complete a ADN-ului care formează un organism – au descoperit că peste 90% din acesta nu era format din gene. Jônatas Abrahão, virolog la Universitatea Federală Minas Gerais, din Brazilia, a declarat că rezultatele de laborator au arătat „cât de puține lucruri știm despre viruși”.

Epidemie coronavirus. Autoritățile din România au activat sistemul național pentru situații de urgență

În ceea ce privește virusul Yaravirus, oamenii de știință nu pot decât să facă speculații deocamdată, dar sugerează că ar putea fi primul caz izolat al unui grup necunoscut de viruși care ar putea evolua într-o formă redusă.

„În orice caz, este clar că mai avem multe de învățat”, spun cercetătorii. „Cantitatea de proteine ​​necunoscute care compun particulele Yaravirus reflectă variabilitatea existentă în lumea virușilor și cât de multe pot fi descoperite de noi”, concluzionează autorii, potrivit sciencealert.com.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: