Redactia.ro
Home » Știri » Epidemie coronavirus. Autoritățile din România au activat sistemul național pentru situații de urgență

Epidemie coronavirus. Autoritățile din România au activat sistemul național pentru situații de urgență

Epidemie coronavirus. Autoritățile din România au activat sistemul național pentru situații de urgență

Epidemie coronavirus. Autoritățile din România au activat sistemul național pentru situații de urgență. Un român a fost detectat cu coronavirus, iar autoritățile române anunță că s-au demarat acțiuni necesare pentru pregătirea în caz de epidemie.

Epidemie coronavirus. Autoritățile din România au activat sistemul național pentru situații de urgență

Conform Ministerului Sănătății, România va coopera cu statele membre și instituțiile Uniunii Europene, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, ANSA. De asemenea, autoritățile române vor coopera cu Organizația Mondială a Sănătății pentru a asigura protecția sanătății publice pentru cetățenii europeni.

Apreciem necesară elaborarea în cadrul serviciilor Comisiei Europene a unei strategii în vederea abordării unitare de către statele membre a unui posibil risc de pandemie în planul. UE şi considerăm necesară elaborarea unui set de instrucţiuni clare din partea Comitetului pentru Securitate Sanitară (HSC) cu privire la măsurile care trebuie aplicate, în mod unitar, de către toate statele membre”, a spus Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Român depistat cu coronavirus. Bărbatul a fost transferat la un spital din Japonia

Un român aflat la bordul navei Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus . Anunțul oficial a fost făcut în urmă cu puțin timp de Ministerul de Externe. Din primele informații bolnavul a fost transferat la un spital din apropiere, unde este izolat pentru tratament.

Românul infectat cu coronavirus a fost transferat la un spital din Japonia, unde va fi pus sub izolare. Bărbatul se afla pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri), precizează MAE într-un comunicat oficial.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: