Redactia.ro
Home » Știri » Val de reacții în cazul românului infectat cu coronavirus. Ce se va întâmpla cu el

Val de reacții în cazul românului infectat cu coronavirus. Ce se va întâmpla cu el

cazul românului infectat cu coronavirus

Ministerul Sănătății a avut o primă reacție despre cazul primului român infectat cu coronavirus.

Nelu Tătaru, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a declarat că nu vorbim despre un caz sever în ceea ce-l privește pe român. „A fost transferat la un spital din Japonia pentru tratament”, a adăugat Tătaru. „Ministerul Sănătații a fost informat. Românul se află într-un spital din Japonia pentru tratament. Nu este un caz sever”, a precizat secretarul de stat, la Digi 24.

Românul infectat cu coronavirus a fost izolat la un spital din Japonia. Românul se afla la bordul navei de croazieră Diamond Princess, în apele teritoriale ale Japoniei.

Ce se întâmplă cu românul infectat cu coronavirus

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat ce se întâmplă cu românul infectat cu coronavirus de pe nava de croazieră. „Autoritățile japoneze au trimis echipe care au intrat acolo si au asigurat asistență la nivelul navei. Când apare un caz, el este evacuat și dus la spitalele desemnate de autoritățile japoneze”, a afirmat Raed Arafat, la Antena 3.

„Noi sperăm ca totul să fie ok pentru că la majoritatea boala trece fără efecte critice. Procedura care se face în Japonia e una foarte corectă, e o procedură prevăzută în regulamentul sanitar internațional si orice țară care are astfel de situații procedează în mod identic. E un regulament mondial pe partea de carantinare la nave la care apar boli infecțioase la bord”, a mai spus Arafat.

Vasul de coazieră Diamond Princess a fost plasat în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama. Numărul total de turiști și membri ai echipajului trece de 3.700 de persoane.

Bilanțul epidemiei de coronavirus

Bilanţul coronavirusului din China crește rapid de la o zi la alta. Într-o singură zi au fost raportate 15.000 de îmbolnăviri și aproape 250 de decese. Până joi, peste 1350 de morți și cel puțin 60 de mii de persoane infectate.

O altă veste stârnește îngrijorare, potrivit cercetătorilor. Perioada maximă de incubare nu ar fi de 14 zile, ci dublă, susțin unii cercetători chinezi.

Organizația Mondială a Sănătății trimite în continuare medici în epicentrul din provincia Hubei, unde a izbucnit infecția cu noul virus. Denumirea oficială a noului coronavirus este „Covid-19”, a decis marți Organizația Mondială a Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini