Redactia.ro
Home » Homepage » Alerta nucleară! SURSE: Rusia pregătește teste nucleare în Marea Neagră

Alerta nucleară! SURSE: Rusia pregătește teste nucleare în Marea Neagră

Alerta nucleară! SURSE: Rusia pregătește teste nucleare în Marea Neagră

NATO avertizează că Vladimir Putin ar pregăti un test nuclear posibil chiar în Marea Neagră. E de așteptat ca Rusia să testeze noua torpilă nucleară „Poseidon”, supranumită „Arma Apocalipsei”, într-o nouă tentativă de intimidare a Vestului, scriu jurnaliștii de peste hotare.

Alerta nucleară! SURSE: Rusia pregătește teste nucleare în Marea Neagră

NATO ar fi avertizat țările membre că Rusia pregătește un test nuclear la granițele Ucrainei, posibil chiar în Marea Neagră, potrivit The Times.

Rusia pierde teren pe câmpul de luptă pentru că nu mai controlează total niciuna dintre regiunile „anexate”. Așa se face că planul lui Putin, de a detona o armă atomică în zona de conflict din Ucraina sau în apropierea acestei zone, a fost readus în discuție recent. Temerile că președintele rus ar putea recurge la folosirea armelor nucleare au crescut încă de duminică, după ce au apărut informații că un tren operat de divizia nucleară secretă ar fi fost trimis către Ucraina. Trenul e încărcat cu echipamente ce, aparent, aparțin unei unități a armatei ruse însărcinată cu păstrarea și mentenanța muniției nucleare, a relatat The Moscow Times.

Totodată, temerile au devenit și mai mari de când submarinul nuclear rus K-329 Belgorod a „dispărut” de pe radar. E de așteptat astfel ca Rusia să testeze noua torpilă nucleară „Poseidon”, supranumită „Arma Apocalipsei”, într-o nouă tentativă de intimidare a Vestului, se arată într-un raport secret al NATO citat de publicația italiană La Repubblica. Submarinul nuclear al flotei ruse ar avea 6 astfel de torpile nucleare la bord.

The Times citează surse care susțin că NATO a trimis un raport membrilor și aliaților săi, alertându-i despre faptul că Rusia este de așteptat să testeze noua torpilă nucleară „Poseidon”, posibil în Marea Neagră, pe care o controlează.

Totodată, o sursă din domeniul militar a menționat pentru The Times că președinte rus se confruntă cu un risc destul de mare dacă alege să desfășoare o armă nucleară pe câmpul de luptă pentru că lovitura ar putea decurge prost.

„Ar putea rata ținta și să lovească un oraș din Rusia aflat aproape de granița cu Ucraina, cum ar fi Belgorod. Atunci va trebui să escaladeze razboiul”, a spus sursa respectivă, conform Știrile Pro TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: