Redactia.ro
Home » Știri » Alertă pentru părinți! Mihai Craiu trage un semnal de alarmă pentru copiii testați pozitiv cu COVID

Alertă pentru părinți! Mihai Craiu trage un semnal de alarmă pentru copiii testați pozitiv cu COVID

Copii infectati cu coronavirus

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre copiii care sunt testați pozitiv cu coronavirus. Acesta a explicat pe o rețea socială ce trebuie să facă părinții în cazul în care copiii lor sunt infectați cu noul virus, dar sunt asimptomatici. Acesta a lansat un apel pentru ei.

Alertă pentru părinți! Mihai Craiu trage un semnal de alarmă pentru copiii testați pozitiv cu COVID

Doctorul Mihai Craiu a lansat un apel pe rețelele de socializare care vizează părinții ai căror copii au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. ”În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru ca au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea, a spus acesta.

Conform acestuia, la fiecare câteva ore un copil este testat pozitiv cu coronavirus. Potrivit regulamentului INSMC toți copiii internați sunt testați PCR. „Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor … ca și adulții ce au maladii similare”, a mai spus medicul.

Ce nu trebuie să le dați copiilor

Medicul le-a dat câteva sfaturi părinților ai căror copii au fost depistați cu coronavirus, și sunt asimptomatici. Acesta a subliniat faptul că acești copii nu trebuie tratați preventiv cu nimic. „MESAJ DE LUAT ACASĂ: Un copil asimptomatic dupa contact cu un părinte bolnav, COVID, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, scrie medicul Mihai Craiu pe Facebook.

În România, au fost depistați cu coronavirus sute de copii sub zece ani și în jur de 1.000 între 10 și 18 ani. Medicii pediatrici susțin că au tot mai multe cazuri, de preșcolari și adolescenți, iar mulți au luat infecția de la rudele apropiate, în timp ce alții au contactat virusul de la necunoscuți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: