Redactia.ro
Home » Home » Alex Bodi, eliberat din închisoare! Fostul soț al Biancăi Drăgușanu este plasat în arest la domiciliu

Alex Bodi, eliberat din închisoare! Fostul soț al Biancăi Drăgușanu este plasat în arest la domiciliu

Alex Bodi scapă de arest. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu va fi eliberat din închisoare și va fi plasat în arest la domiciliu. 

 

Alex Bodi, eliberat din închisoare!

Alex Bodi va fi plasat în arest la domiciliu. După două luni de când a fost arestat, omul de afaceri a fost eliberat din închisoare și va fi plasat în arest la domiciliu. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu scapă de închisoare după ce judecătorii din Craiova au luat decizia de a-l plasa în arest la domiciliu. Bodi va ajunge acasă în scurt timp, dar va rămâne în arest la domiciliu până pe data de 11 ianuarie, anul viitor, atunci când va expira termenul de 30 de zile și când vor fi efectuate noi verificări.

Avocatul omului de afaceri, Cătălin Dancu, a oferit informații despre plasarea la domiciliu a acestuia.

„În primul rând am cerut și s-a atașat la dosar la Curtea de apel ceea ce exista la tribunal. Toate actele de urmărire penală pe care procurorii DIICOT le-au efectuat în perioada în care domnul Bodi a fost în arest preventiv și s-a dovedit că în legătură cu activitățile desfășurate, în afara unei simple declarații de martor pe care DIICOT a luat-o, legea în ceea ce îl privește pe domnul Bodi Alexandru, DIICOT-ul nu a mai făcut nimic. Or să ții o lună de zile fără să faci acte de urmărire penală publică la o persoană e destul de jenant”, a declarat avocatul omului de afaceri.

 

Alex Bodi, în arest la domiciliu

Alex Bodi se va întoarce acasă în această seară, însă va trebui să rămână în continuare închis, la domiciliu, până pe data de 11 ianuarie, atunci când vor expira cele 30 de zile, scrie spynews.ro.

„El este obligat să rămână până pe 11 ianuarie când se va face o nouă verificare, va rămâne numai în casă. Nu va avea voie să părăsească locuința și curtea!”, a mai spus avocatul Cătălin Dancu.

 

Hotărârea judecătorească

În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. raportat la art. 204 C.pr.pen; Respinge contestaţiile declarate de inculpaţii Bogdan Mihnea Ciprian, Gîdea Mircea Andrei, Judele (fost Nicola, Vecerdea) Florin Adrian, Tîmplaru Constantin Adrian, Vasile Andrei Ionuţ, Nicolae Andrei Alin şi Pasmac (fost Ceauşu) Florin Ionuţ, împotriva încheierii nr. 228/2020 pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la 09.12.2020 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, ca nefondate.

Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru împotriva încheierii nr. 228/2020 pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la 09.12.2020 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Desfiinţează în parte încheierea atacată cu privire la inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru şi rejudecând:

În baza art. 237 alin 1 şi 2 C.pr.pen., art. 242 alin. 2 C.pr.pen., şi art. 218 C.pr. pen., respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru şi dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru, pe o durată de 30 de zile, începând cu data 18.12.2020 şi până la data de 16.01.2021, inclusiv. În baza art.221 alin.1 C.pr.pen. impune inculpatului Bodi Alexandru Nicolae, obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte fără forme legale situat în com. Tunari, str. Fagului nr.3, jud. Ilfov, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În baza art.221 alin.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul Bodi Alexandru Nicolae are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; -să nu comunice cu persoanele vătămate. (…)

În baza art.221 alin.1 C.pr.pen. impune, inculpatului Lăcătuş Narcis Dumitru, obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, situat în mun. Sibiu, str. Podului, nr. 146 ap. 2, jud. Sibiu fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 C.pr.pen. pe durata arestului la domiciliu inculpatului Lăcătuş Narcis Dumitru are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu persoanele vătămate. (…)

Supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpaţului Bodi Alexandru Nicolae se va face de către IPJ Ilfov – SIC- Biroul Supravegheri Judiciare. Supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpaţilor Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru se va face de către IPJ Sibiu – SIC- Biroul Supravegheri Judiciare. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Bodi Nicolae Alexandru, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 76/12.11.2020 emis de Tribunalul Dolj, Lăcătuş Marius Adrian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 80/12.11.2020 emis de Tribunalul Dolj şi Lăcătuş Narcis Dumitru de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.81/12.11.2020 emis de Tribunalul Dolj, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, în vederea punerii în executare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate care nu sunt contrarii prezentei încheieri.

În baza art. 275 alin.2 C.pr.pen., obligă inculpaţii Bogdan Mihnea Ciprian, Gîdea Mircea Andrei, Judele (fost Nicola, Vecerdea) Florin Adrian, Tîmplaru Constantin Adrian, Vasile Andrei Ionuţ, Nicolae Andrei Alin şi Pasmac (fost Ceauşu) Florin Ionuţ, la câte 150 lei fiecare cu titlu de cheltuielile judiciare, statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18 decembrie 2020”.