Redactia.ro
Home » Monden » Alex Dima s-a vindecat de gastrită cu ajutorul psihologului. Ce sfat a primit de la acesta

Alex Dima s-a vindecat de gastrită cu ajutorul psihologului. Ce sfat a primit de la acesta

Alex Dima, în podcastul lui Catalin Maruta

Jurnalistul de la Protv Alex Dima a mărturisit în podcastul lui Cătălin Măruță cum s-a vindecat de gastrită cu ajutorul psihologului. Specialistul i-a dat un sfat pe care și astăzi Alex Dima îl pune în practică.

Alex Dima s-a vindecat de gastrită cu ajutorul psihologului. Ce sfat a primit de la acesta

Alex Dima a relatat în podcastul ”Acasă la Măruță” că s-a confruntat mult timp cu gastrita. Nu a reușit să scape de această afecțiune până nu a mers la psiholog. A făcut acest pas la îndemnul unui medic unde mergea, adesea, pentru a-și face control. Văzând că nu se poate reface nicicum, o doamnă doctor i-a precizat că boala lui poate fi și un efect al stării sale mintale.

Astfel, Alex Dima a acceptat sfatul doamnei doctor și s-a dus la psiholog. După mai multe ședințe, psihologul l-a sfătuit să facă ceea ce-i plăcea cel mai mult în copilărie: să tragă cu praștia. Așadar, de atunci jurnalistul practică acest lucru, fapt care-l destinde. ”Bine ar fi să ne găsim fiecare praștia noastră. Întoarce-te la copilul din tine”, spune Alex Dima.

”Apropo de timpul petrecut cu tine. Am dat-o într-o gastrită. Mă deranja teribil de tare. Am ajuns la o doamnă doctor care m-a controlat absolut peste tot, cu tot felul de tuburi, de cabluri de analize și nu-i dădea de cap. La un moment dat a zis: ”Uite am un prieten care este psiholog, te duci la psiholog (…) Nu ești nebun sunt niște probleme pe care trebuie să ți le rezolvi, pentru că al doilea creier este aici, și acolo de râcâie. Nu acolo de te râcâie?”. M-am dus la psiholog. Am fost de câteva ori și omul mi-a zis așa: ”Ce îți plăcea să faci în copilărie?”. Și-am zis să mă duc pe gârlă și să trag cu praștia. ”Ai praștie? Du-te și ia-ți o praștie și du-te pe gârlă și trage cu praștia”. Acum am mașina plină de praștii. Am și de distanță și de putere. Și mă opresc și trag cu praștia. Și ăla este timp petrecut cu mine. Mă duc prin pădure cu pietre, corcodușe, cu ce mă duc eu și trag la țintă. Bine ar fi să ne găsim fiecare praștia noastră. Întoarce-te la copilul din tine. Eu vreau să țin copilul din mine viu și slavă Cerului că pot să mă joc cu fiică-mea”, a povesit jurnalistul de la PROTV în podcastul ”Acasă la Măruță”.

Alex Dima s-a vindecat de gastrita după ce a început să tragă cu praștia

Reîntoarcerea în copilărie prin trasul cu praștia se pare că a dat roade. Alex Dima s-a vindecat de gastrită. Multe boli pornesc de la felul cum gândim, a mai explicat jurnalistul.

”Da. Mi-a trecut gastrita. De aici pornesc (boli-n.r) din cap”, a mai mărturisit Alex Dima în podcastul lui Cătălin Măruță.

Alex Dima a terminat Facultatea de Teologie, dar nu profesat în domeniu deoarece nu a mai simțit. S-a angajat o perioadă ca profesor de religie, iar mai apoi i s-a ivit în cale postul de reporter. Deși nu a urmat calea preoției, Alex Dima vorbește și astăzi frumos despre Dumnezeu și face, adesea, materiale pe seama acestui subiect. Alex Dima este tatăl unei fetițe, dintr-o relație anteriorară, în care soția i-a murit. În prezent, are o altă parteneră, Georgiana cu care este împreună de șase ani.

Alex Dima, mărturie intimă despre iubită și fiica sa: ”A zis că nu mă știa”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: