Redactia.ro
Home » Monden » Alexandru Arșinel a ajuns, din nou, la spital. Care este cauza

Alexandru Arșinel a ajuns, din nou, la spital. Care este cauza

Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a fost, din nou, internat în spital, la o săptămână după ce a fost externat, împreună cu soția sa. Cei doi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au infectat cu Covid19, la două luni de la rapel.

Alexandru Arșinel a ajuns, din nou, la spital. Care este cauza

Actorul Alexandru Arșinel a fost, din nou, internat la Institutul Clinic „Matei Balș” din Capitală. Acesta a acuzat stări de rău, la o săptămână după ce a fost externat, împreună cu soția sa, potrivit unor surse Realitatea Plus. Ambii au făcut coronavirus, la două luni după rapel.

Mai exact, Alexandru Arșinel a cerut ieri (marți-n.r) să fie readus la spital, din cauză că nu se simțea bine. În urmă cu câteva săptămâni, el și soția sa au făcut o formă ușoară a coronavirusului, datorită vaccinării.

„M-a luat puțin durerea de cap, puțină temperatură și atunci copiii mei care au avut mi-au spus: tată, trebuie să faci un test, iar la test la ieșit că am COVID. Cât despre soție, nu aș spune că soția se simte rău, dar nu se simte normal.Noi suntem apărați totuși de vaccinul pe care l-am făcut. Noi am făcut vaccinurile amândouă, deci în mod normal gust, miros și alte treburi nu trebuie să apară în dialogul nostru”, spunea Alexandru Arșinel.

Adrian  Marinescu, medic infecționist la ”Matei Balș”, spune că dacă o persoană nu ar fi vaccinată ar face o formă foarte gravă de Covid19.

”În primul rând, vaccinul ne salvează viață. Avem o mare posibilitate așa să avem o formă ușoară a bolii, fără complicații. Gândiți-vă ce risc este pentru o persoană în vârstă, cu afecțiuni, și ce risc ar avea dacă nu ar fi vaccinată și ar face infecția. Ar putea face o formă gravă, care să îi pună viața în pericol”, a explicat Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul ”Matei Bals”.

Deși poate părea dubios faptul că s-au infectat, deși au făcut și rapelul, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare a explicat că aceștia nu au dezvoltat anti-corpi suficienți.

„Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta (…) Chiar și în acele cazuri (persoane infectate după vaccinare – n. red.) vaccinarea protejează împotriva unei forma grave, a complicațiilor și a riscului de deces (…) Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deci categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecţie. Există date care arată inclusiv scăderea riscului de a face o formă asimptomatică sau de a transmite virusul în urma vaccinării, chiar dacă acest risc nu este redus la zero”,  este explicația oferită de medicul Valeriu Gheorghiță.

Alexandru Arșinel a mai avut și alte probleme medicale

În trecut, marele actor s-a mai confruntat cu probleme de sănătate. În 2017 a făcut infarct și a fost supus unei intervenți. În 2013, actorul a suferit un transplant de rinichi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: