Redactia.ro
Home » Știri » Explicația lui Valeriu Gheorghiță despre infectarea cu Covid19 a lui Alexandru Arșinel și a soției sale, la două luni după vaccinare

Explicația lui Valeriu Gheorghiță despre infectarea cu Covid19 a lui Alexandru Arșinel și a soției sale, la două luni după vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a oferit explicații cu privire la infectarea cu SARS-COV2 a actorului Alexandru Arșinel și a soției acestuia, la două luni după ce s-au vaccinat.

Explicația lui Valeriu Gheorghiță despre infectarea cu Covid19 a lui Alexandru Arșinel și a soției sale, la două luni după vaccinare

Valeriu Gheorghiță a explicat că Alexandru Arșinel și soția sa sunt două persoane vulnerabile care nu au dezvoltat anticorpi suficienți împotriva infectării cu SARS-COV2. Asta după ce actorul în vârstă de 81 de ani și soția sa au fost internaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, după ce au fost diagnosticaţi cu COVID-19, la două luni de la vaccinare, trasmite HotNews.

„Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta (…) Chiar și în acele cazuri (persoane infectate după vaccinare – n. red.) vaccinarea protejează împotriva unei forma grave, a complicațiilor și a riscului de deces (…) Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deci categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecţie”, este explicația oferită de medicul Valeriu Gheorghiță.

”Există date care arată inclusiv scăderea riscului de a face o formă asimptomatică sau de a transmite virusul în urma vaccinării, chiar dacă acest risc nu este redus la zero”, mai spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

Care este starea lui Alexandru Arșinele și a soției sale

Alexandru Arșinel și soția sa au o formă ușoară de Covid19.

„Am făcut toate vaccinurile (ambele doze, n.r.) şi de patru, cinci zile suntem internaţi aici, unde e domnul doctor Marinescu (n.r. – Institutul „Matei Balş). Medicii spun că avem o formă uşoară”, a explicat Alexandru Arșinel pentru News.ro.

În trecut, Alexandru Arșinel a mai avut probleme de sănătate. În 2017, Arşinel a fost supus unei intervenţii în urma unui infarct. În 2013, actorul a suferit un transplant de rinichi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: