Redactia.ro
Home » Monden » Alexandru Arșinel, adevărul despre Crăciunul cu plânsete. Cum mergea la colindat

Alexandru Arșinel, adevărul despre Crăciunul cu plânsete. Cum mergea la colindat

Alexandru Arșinel

Îndrăgitul actor Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, povestește cum era Crăciunul pe vremea când era doar un copil. Mai exact, pe vremea când mergea la colindat și în loc de bani, oamenii dăruiau colaci, mere, covrigi și nuci.

Alexandru Arșinel, adevărul despre Crăciunul cu plânsete

Alexandru Arșinel este fără doar și poate unul dintre cei mai îndrăgiți actori români. Copilăria sa a fost marcată de un Crăciun diferit față de cel pe care îl trăiesc copiii din ziua de azi. Actorul povestește într-un interviu că la doar șase ani, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, a pornit la colindat.

La acea vreme, mărturisește Alexandru Arșinel, oamenii dăruiau în loc ce bani, covrigi, mere, nuci și colaci.

”Aveam şase ani şi tocmai ne întorsesem acasă, la finele celui de-al Doilea Război Mondial, la Dolhasca, în Suceava. Trec peste grozăviile războiului. Întreaga familie decisese că trebuie să plecăm din faţa şenilelor tancurilor ruseşti şi ca atare ne-am refugiat la Tg. Ocna pentru o perioadă. Ei bine, când ne-am întors acasă, la Dolhasca, mi-am reîntâlnit toţi prietenii şi am decis că nu putem rata acţiunea ‘Colaci, mere, covrigi şi nuci’. Fiindcă asta se oferea când mergeai la colindat în acea perioadă de timp. Nu exista obiceiul de a o oferi bani. Ăla a venit mai târziu! Gaşca băieţilor mai mari ne confisca mereu toată avere,”, îşi reaminteşte Alexandru Arşinel.

Actorul își amintește cum la un moment dat, un grup de băieți mai mari i-a luat tot ce a agonisit, iar el a ajuns în fața casei plângând. La întâmpinat mama lui, care, spune actorul se abținea să nu râdă.

”…biata maica-mea când mă vedea i se rupea inima, pe de o parte, iar pe de alta, cred că se şi abţinea să nu râdă. ‘Vino, măi, încoace să reparăm ce au stricat alţii’, şi-mi oferea cei mai buni colăcei din lumea asta!”, spune cunoscutul actor.

Actorul Alexandru Arşinel împlineşte 80 de ani | Pagini Romanesti

Cu timpul, totul s-a schimbat, iar Alexandru Arșinel s-a mutat în Iași. Iar dacă înainte oamenii ofereau nuci, colaci, mere și covrigi, de data aceasta primea bani. Amuzat, actorul spune cum își pregătea alături de alți tineri, un buhai.

“De data asta eram Gaşca din Copou şi mergeam la colindat şi de Crăciun, şi de Anul Nou, prin cartierul ceferiştilor. Fiindcă oamenii aceia dădeau bani. Ce nebunie! Şi ce strategii aveam! Foloseam buhaiul, un fel de butoiaş în care băgam cu atenţie un fir de coadă de cal, degresată, de scoate tot felul de sunete înfundate. Dar care ne permiteau să nu învăţăm textul colindului, fiindcă făcea atâta zgomot, că ne acoperea vocile. Dar noi, şmecheri, strigam cu toată puterea doar fragmente din , să vadă omul că ne dăm toată silința. În fapt, numai noi ştiam ce era la gura noastră, trăiască buhaiul!”, a mai spus Alexandru Arșinel.

Cum își petrece sărbătorile de iarnă Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel își petrece sărbătorile de iarnă alături de soția sa, în vila de la Sinaia. Acolo vor mânca bucate alese.

”La final dregem totul cu o ciorbă de legume şi să sperăm că vom fi ca noi. Tuturor, Sărbători fericite!”, ne-a urat tuturorAlexandru Arşinel, potrivit playtech.ro.

Alexandru Arșinel a făcut un anunț șocant: ”Soția mea e paralizată toată!” - Cancan.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: