Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene. Potrivit unor surse judiciare, Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare pentru furnizare de date false într-unh proiect cu fonduri europene derualt de SNSPA.

Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, a fost pus sub acuzare de DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Fostul candidat la alegerile prezidențiale afirmă că a fost chemat la DNS pentru a fi audiat într-un dosar care vizează un proiect al SNSPA, acesta precizând că nu a mințit în privința studiilor sale și doar universitatea trebuie să răspundă cu privire la legalitatea angajării.

De asemenea, Cumpănașu a anunțat că îl va da în judecată pe Remus Pricopie. „Subiectul este ridicol și în fapt, dacă a existat vreo greșeală aceasta aparține SNSPA și rectorului acesteia.”

Anchetatorii sunt de părere că Alexandru Cumpănașu ar fi mințit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului„Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” . Acest proiect fiind implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Adminstrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

Cumpănașu a publicat declarația de avere

În timpul candidaturii la prezidentiale, Cumpănașu a publicat declarația de avere și a declarat că a primit un salariu peste 5.500 lei pe lună de la SNSPA în 2018. Și 4.900 de lei pe lună de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, deși nu are studii superioare.

În anul 2018, fostul candidat la prezidențiale a încasat suma de 580.000 de lei, iar soția sa, peste 310.000 de lei, drepturi de autor din proiectele ONG-ului său.

Cumpănașu a devenit cunoscut pe plan național după publicarea cazului Caracal, după ce s-a aflat că Alexandra Măceșanu, cea de-a doua victimă, este nepoata lui. Motiv pentru care acesta s-a hotărât să candideze la alegerile prezidențiale.

Citeste si:Guvernul majorează salariul minim. Care va fi valoarea acestuia în 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: