Redactia.ro
Home » Home » Alexandru Nazare, demis din funcția de ministru al Finanțelor. Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare

Alexandru Nazare, demis din funcția de ministru al Finanțelor. Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare

Klaus Iohannis a semnat, în urmă cu puțin timp, cererea de revocare din funcția de ministru al Finanțelor al lui Alexandru Nazare. Florin Cîțu îi va lua locul, pe poziție interimară, pe parcursul a două luni.

Alexandru Nazare, demis din funcția de ministru al Finanțelor. Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare

Cererea de revocare din funcție a lui Alexandru Nazare a fost trimisă către Palatul Cotroceni de către Florin Cîțu. Potrivit spuselor premierului, Alexandru Nazare a fost demis din cauză că s-au întârziat unele proiecte. ”Decizia am luat-o după o analiză la șase luni. Avem proiecte întârziate la ministerul Finanțelor”, a declarat Cîțu, după ședința de Guvern care a avut loc joi.

Din poziția de ministru interimar al Finanțelor, Cîțu a menționat că:”Mă voi asigura că toate proiectele întârziate sunt repornite și vom corecta greșelile” și, de asemenea, făcând referire la lipsa acestuia din comunicarea guvernamentală, Cîțu a mai adăugat ironic: ”Poate organizează și acesta o conferință de presă după șase luni de zile.”

Reacția lui Nazare după ce a fost demis

După ce președintele a semnat revocarea sa din funcție, Alexandru Nazare a avut și prima reacție. El a explicat că nu a vrut să-și dea demisia așa cum i s-a cerut, deoarece și-a îndeplinit toate atribuțiile necesare.

„Mi-am facut treaba, am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori si reflectate in evaluarile institutiilor internationale. I-am spus premierului ca stam bine cu executia bugetara si ca nu am motive intemeiate sa imi inaintez o demisie. Am considerat ca este intelept ca in aceasta perioada sa imi mentin neutralitatea politica, prin prisma pozitiei de ministru al Finantelor”, a afirmat Alexandru Nazare, joi, pentru Antena 3.

Potrivit unor surse politice G4media, Alexandru Nazare a fost demis din cauza unor neînțelegeri interne din PNL. Totul ar avea legătură cu conflictul deschis între Florin Cîțu și Ludovic Orban, în contextul în care aceștia candidează pentru șefia PNL. Se mai zvonește că după interimatul lui Florin Cîțu, la conducerea ministerului Finanțelor, ar veni liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: