Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Putem vorbi de valul șase”

Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Putem vorbi de valul șase”

Numărul cazurilor noi de COVID va continua să crească până la mijlocul lunii august, potrivit estimărilor făcute de Ministerul Sănătății, a declarat Alexandru Rafila. Acesta a menționat că până la toamna, România se va confruntă cu un val șase al pandemiei de COVID-19.

„Putem vorbi de valul șase, dar, deocamdată, suntem în cursul verii, până la toamna mai avem vreo două luni.

Deci, e clar că în această perioada trebuie să fim pregătiți să putem să răspundem provocărilor acestui val șase, generat de tulpini mai transmisibile. Din fericire, nu sunt mai patogene, în sensul că formele de boală pe care le produc sunt, în general, ușoare.

Am ajuns, deja, în România la 25.000 de cazuri pe săptămâna, estimăm că va există în continuare o creștere, probabil, spre jumătatea lunii august, iar acest lucru trebuie să meargă în paralel cu un sistem de sănătate pregătit, mai ales în zona să ambulatorie, să preia pacienții cu forme ușoare sau medii care au nevoie de evaluare și de tratament”, a declarat Rafila, pentru DCnews.

Ce spune ministrul Sănătății despre introducerea unor noi restricții

Ministrul a adăugat că va fi aplicat scenariul din valul anterior.

„Aplicăm același scenariu din valul anterior, care a permis menținerea spitalelor funcționale, nu a supraaglomerat spitalele nici din punctul de vedere al pacienților COVID și, pe de altă parte, a permis accesul pacienților cu alte patologii la asistență medicală. Cam asta ar trebui să fie filozofia”, a explicat ministrul.

Referitor la introducerea obligativității purtării măștii de protecție sanitară, Alexandru Rafila a precizat că, în prezent, în unitățile sanitare și în cabinetele medicilor de familie există, potrivit reglementărilor în vigoare, această regulă pentru a preveni infecțiile nosocomiale, inclusiv infecția cu noul coronavirus.

„Dacă discutăm despre masca, în general, însă, în spațiile închise, aglomerate și în mijloacele de transport în comun, noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față, dar, în mod evident, dacă va există o situație care să pună în pericol sistemul de sănătate, (…) sigur că noi vom prezența această situație, iar Guvernul României este îndrituit să ia măsurile pe care le consideră necesare într-un astfel de context”, a mai explicat ministrul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: