Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila, anunț despre formularul de localizare a pasagerilor: „Niciun fel de toleranţă faţă de încălcarea regulilor”

Alexandru Rafila, anunț despre formularul de localizare a pasagerilor: „Niciun fel de toleranţă faţă de încălcarea regulilor”

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu în Uniunea Europeană, este anunțul făcut chiar de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Totodată, oficialul a vorbit și despre relaxările de Sărbători, care vin la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie.

Alexandru Rafila a anunțat, înaintea ședinței de Guvern, că la reuniunea miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană, statelor membre li s-a recomandat intensificarea campaniilor de vaccinare și introducerea formularului de localizare a pasagerilor.

Oficialul de la Sănătate a atras atenția și asupra relaxărilor de Sărbători, care vin la pachet cu respectarea măsurilor de protecție.

Alexandru Rafila, anunț despre formularul de localizare a pasagerilor

„Am fost la reuniunea miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană. Dincolo de îngrijorările legata de noua variantă Omicron, care recomandă statelor membre intensificarea campaniilor de vaccinare și introducerea – și aici am fost oarecum preventivi – introducerea de către toate statele membre ale acelui formular de localizare a pasagerilor care va deveni obligatorie în cadrul UE.

E bine că noi o să operaționalizăm asta până în 20 decembrie”, a declarat Alexandru Rafila.

Potrivit oficialului de la Sănătate, înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea legii.

„Cred că ar trebui să ne uităm asupra cadrului legal care îi sancționează pe cei care nu respectă prevederile legale. Lucrul ăsta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea. Nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor”, a mai atras atenția ministrul.

„Ideea este că noi trebuie să ținem lucrurile sub control și să nu avem cumva un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile”, a spus Rafila.

Ministrul Rafila, anunț de ultimă oră despre înlesnirea restricțiilor

Ministrul Sănătăţii a subliniat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că înlesnirea unora dintre restricţiile stabilite în contextul pandemiei trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie.

„Faptul că s-au relaxat niște măsuri ar trebui să fie un factor încurajator și pentru respectarea lor. Înlesnirea unora dintre restricții trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a acestor prevederi.

Să ne uităm la cadrul legal care îi sancționează pe cei care nu respectă.

Suntem de acord că mai ales în această perioadă să ne putem desfășura activitatea cu măsuri ușor relaxate și aduse la un numitor comun. S-a inclus în certificatul digital Covid și accesul pentru persoane care sunt testate, lucru normal, natural, dar foarte clar pentru toți operatorii economici care trebuie să respecte legislația în ce privește măsurile de protecție, gradul de ocupare al acestor instituții.

Trebuie să fie foarte clar că nu putem avea niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor. Să ținem lucrurile sub control, să nu avem un viitor val care să ne pună probleme greu surmontabile.

Evaluăm la Ministerul Sănătății capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor. Ne preocupă accesul la servicii medicale pentru pacienții cu alte patologii.

Dezvoltăm cu medicii de familie un proiect care să permită testarea extinsă la nivelul medicilor de familie a persoanelor simptomatice sau care au fost contacți  ai persoanelor infectate, procedurile legate de evaluarea și tratamentul ambulatoriu al acestor pacienți, astfel că presiunea pe spitale, într-o eventuală intensificare a circulației virusului să fie mai mică”, a declarat el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: