Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila avertizează! Pandemia de Coronavirus e în trend ascendent

Alexandru Rafila avertizează! Pandemia de Coronavirus e în trend ascendent

Alexandru Rafila avertizează

Alexandru Rafila a declarat, joi seara, că ultimele raportări prezentate de Grupul de Comunicare Strategică de peste 1.600 de cazuri de infectări sunt asemănătoare cu cele de săptămâna trecută.

Alexandru Rafila avertizează! Pandemia de Coronavirus e în trend ascendent

Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății Alexandru Rafila a precizat că ultimul număr de infectări de peste 1.600 de cazuri prezentat de GCS sunt asemănătoare cu cele de săptămâna trecută. Potrivit acestuia, această creștere este una rezonabilă în perioada următoare, între 10% și 20% pentru a nu fi pus în pericol sistemul sanitar.

Rafila a declarat că, referitor la faptul că autoritățile susțin că situația din țara privind pandemia de coronavirus este sub control, este de fapt o chestiune de percepție. Conform medicului, atâta timp cât nu există o suprasolicitare a secțiilor ATI și a spitalizării bolnavilor de coronavirus, situația se află sub control.

Sunt cifre similare cu cele de săptămâna trecută. Dacă vă uitaţi chiar şi zilele coincide. Recordul de ieri de peste 1.600 de cazuri este o replică a recordului înregistrat săptămâna trecută, exact în aceeaşi zi. Următoarele două zile au fost peste 1.600 de cazuri şi să vedem mâine ce o să ne arate raportarea. Este clar că impactul reluării activităţii de la începutul lunii septembrie a existat. A fost o creştere cu circa 20% a numărului de cazuri, raportat la perioada anterioară., a declarat Alexandru Rafila.

Posibilitatea creșterii a cazurilor zilnice de până la 2.000

Referitor la posibilitatea ca numărul de infectări zilnice să ajungă la 2.000, Rafila a menționat că nu este cazul să vorbim despre așa ceva. Ingrijorător este faptul că la Terapie Intensivă a crescut din nou și a depășit 506 cazuri joi.

Eu mă aştept ca în perioada următoare acest trend să continue, pentru că el este totuşi corelat şi cu numărul de cazuri diagnosticate pozitiv prin infecţie cu noul coronavirus. Rămâne să vedem dacă acest grad de ocupare care a depăşit acum marja de 50% a paturilor de terapie intensivă alocate acestei categorii de pacienţi va ajunge, cel puţin în unele zone din ţară, să fie suprasolicitat şi asta va duce într-adevăr pot apărea probleme”, a mai spus medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: