Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila face previziuni după noul bilanț: ”Măsurile nu sunt eficiente”

Alexandru Rafila face previziuni după noul bilanț: ”Măsurile nu sunt eficiente”

Alexandru Rafila face previziuni

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a făcut previziuni sumbre legate de numărul de cazuri din România. Acesta susține că va exista o nouă creștere. 

Alexandru Rafila face previziuni după noul bilanț

Alexandru Rafila susține că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va crește considerabil în viitor, chiar dacă acum situația este stabilizată. Doctorul consideră că măsurile restrictive impuse până acum nu sunt suficiente pentru a limita răspândirea comunitară a virusului, potrivit Agerpres.

De asemenea, Alexandru Rafila crede că amplitudinea noului val va depinde foarte mult de modul în care autorităţile şi societatea se vor poziţiona, astfel încât lucrurile să nu fie scăpate de sub control în România, din punct de vedere al sănătăţii şi al funcţionării societăţii în ansamblul ei.

„Lucrurile nu s-au stabilizat. Chiar dacă am avut un așa-zis platou în ultimele 2-3 săptămâni, am rămas cu un număr foarte mare de cazuri noi. În mod evident, pun la încercare capacitatea sistemului de sănătate de a prelua pacienții. Trebuie să vedem care va fi trendul în perioada următoare.

Eu cred că va exista o creștere. Pentru că se pare că măsurile de sănătate publică luate se pare că nu sunt eficiente. De la o zi la alta se acumulează mii de cazuri care nu sunt alocate. În cazul acelor persoane anchetele epidemiologice se desfășoară foarte târziu și acest lucru favorizează transmiterea. Degeaba mărim capacitatea spitalelor. Sigur, acest lucru trebuie făcut. Noi trebuie să ne asigurăm că stopăm transmiterea, ca să existe un efect al măsurilor luate de autorități.”, a declarat Alexandru Rafila.

Se vor introduce noi restricții

Mai mult, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, susține că dacă numărul de noi cazuri continuă să crească până la începutul lui decembrie o să fie introduse măsuri mult mai restrictive.

”Mi-e greu să spun unde se va opri creșterea sau când se va opri. Eu sper să nu ajungem în situația introducerii unor măsuri mult mai dure după alegeri. Eu sper să nu se întâmple, dar dacă creșterea va continua până la începutul lunii decembrie, măsurile vor fi mult mai restrictive. Incidența cumulată în ultimele două săptămâni în localități mari din România arată că transmiterea în comunitate are loc. De exemplu, în București, unde avem peste 1.000 de cazuri și azi, nu reușim să controlăm din punct de vedere al transmiterii această epidemie”, a mai spus Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: