Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila, pronostic dur pentru viitoarele două luni. Cum va evolua pandemia

Alexandru Rafila, pronostic dur pentru viitoarele două luni. Cum va evolua pandemia

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a făcut o previziune sumbră despre ceea ce s-ar putea întâmpla cu pandemia, în urmatoarele două luni. Totodată, el este de părere că restricțiile trebuie adaptate în funcție de cum decurge creșterea cazurilor de infectare.

Alexandru Rafila, pronostic dur pentru viitoarele două luni. Cum va evolua pandemia

După ce Capitala a intrat, din nou, în scenariul roșu, lucrurile stau și mai mult sub semnul întrebării. Alexandru Rafila nu are vești tocmai bune despre următoarele două luni, în ceea ce privește evoluția pandemiei, informează Antena 3.

Reprezentantul României la OMS crede că în următoarele două luni ar putea crește numărul persoanelor care se îmbolnăvesc de SARS-COV2. Însă, totul depinde și de vaccinare. Concret, dacă s-ar vaccina două milioane de români cu ambele doze și două milioane cu una singură, am putea vorbi astfel despre o controlare a virusului, potrivit lui Rafila.

”Cred că va continua să crească numărul de îmbolnăviri în perioada următoare, nu știu dacă în două luni, sper să nu fie așa. Important este să se stabilizeze creșterea, având în vedere că și vaccinarea se extinde. Cred că, în umătoarele două luni dacă lucrurile merg așa cum ar trebui să meargă și sper fie așa, cel puțin încă 2 de milioane de persoane din România să fie vaccinate chiar cu ambele doze de vaccin și încă vreo 2 milioane cu prima doză și atunci, sigur că am putea să ne gândim că lucrurile ar putea să fie aduse sub control, mai ales că deja lumea știe ce are de făcut, toate tipurile de activități care sunt în desfășurare, țin cont de măsurile de prevenire a transmiterii bolii și probabil că ceea ce a lipsit anul trecut, ar trebui să se întâmple anul acesta. Din păcate, nu observ foarte clar acest lucru. Parteneriatul între populație și autorități ar trebui să existe, semnele de la Ministerul Sănătății încă sunt ezitante și lumea nu vede în autoritatea de sănătate un paterner cu adevărat”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Rafila, despre restricții

Social democratul consideră că restricțiile trebuie adaptate în funcție de evoluția situației cazurilor de coronavirus, din țară. Alexandru Rafila apreciază decizia CNSU ca elevii din clasele terminale să se prezinte fizic la ore, deși Capitala a intrat în scenariul roșu. Și, de asemenea, a mai punctat faptul că deciziile pe care le iau autoritățile nu trebuie să afecteze oamenii din punct de vedere economic și social.

”Restricţiile trebuie adaptate situaţiei locale, iar cifrele acestea care ne includ în anumite scenarii trebuie judecate în funcţie de contextul local. Mie îmi pare bine că ieri în sfârşit Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat o decizie care excede prevederilor anteriore, în sensul că elevii din clasele terminale vor urma cursurile în această perioadă, cu toate că teoretic nu trebuiau să o facă. Acest tip de abordare sensibilă cred că este răspunsul raţional şi în ceea ce priveşte numărul de cazuri, incidenţa acumulată care se semnalează într-o localitate trebuie evaluat impactul, sau probabilitatea de a se accelera sau nu transmite o cifră mare, pentru că pot fi situaţii diferite, cazurile pot fi concentrate într-un singur loc şi atunci comunitatea nu este afectată, sau poate fi vorba de o răspândire comunitară şi atunci există probleme. Trebuie judecat de la caz la caz, deci nu trebuie luate măsuri generale care pot să pună în pericol viaţa noastră economică şi socială”, a mai explicat Alexandru Rafila.

Reamintim faptul că Bucureștiul intră iar în scenariul roșu după ce rata de infectare a depășit vineri 3 la mia de locuitori. Urmează sâmbătă să aibă loc o ședință în care se vor stabili anumite reguli.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: