Redactia.ro
Home » Știri » Elevii din anii terminali vor putea merge fizic la ore. Ce condiție trebuie respectată

Elevii din anii terminali vor putea merge fizic la ore. Ce condiție trebuie respectată

Elevi la scoala

Autoritățile au luat o nouă decizie asupra școlilor după ce Capitala va intra de astăzi (sâmbătă n.r) în scenariul roșu, din cauză că s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Scenariul roșu presupune revenirea la orele online, pe lângă alte restricții. Însă, CNSU a hotărât, vineri seară, că elevii din clasele terminale se vor putea prezenta fizic la ore, în bănci, dar doar dacă în localitatea lor nu se depășește în ultimele 14 zile, rata de infectare de 6 la mia de locuitori.

Elevii din anii terminali vor putea merge fizic la ore. Ce condiție trebuie respectată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis, vineri seară, că elevii din anii terminali vor putea merge în continuare la școală, deși Capitala a intrat în scenariul roșu. Asta doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori. Totodată, creșele și grădinețele vor rămâne și ele deschise.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, se arată în documentul CNSU.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat că o astfel de decizie a fost luată în favoarea elevilor, pentru a se pregăti corespunzător pentru examene. Ministrul a subliniat și respectarea regulilor anti-Covid.

„Elevii claselor terminale vor avea posibilitatea să meargă la școala cu prezența fizică chiar și în scenariul roșu, pentru a se putea pregăti în vederea susținerii examenelor naționale. Îndemn la prudență și la respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară !”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Alte decizii ale CNSU

De altfel, CNSU urmează să ia sâmbătă o decizie referitoare și la  activitatea restaurantelor în interior, a sălilor de spectacole, a teatrelor, a sălilor de joc de noroc şi a şcolilor. Asta pentru că scenariul roșu presuoune închiderea lor.  Vineri seară a fos reactualizată și lista țărilor din zona galbenă cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vor sosi în țară, din zonele respective vor trebuie să stea în carantină pentru 14 zile. Iată lista țărilor:

Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: